gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΙΓΙΝΑ Δήμος ΑΤΤΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΟΡΟΣ (Βουνό) ΑΙΓΙΝΑ
Ελλάνιον Ορος. Ετσι ονομάζεται το ψηλότερο βουνό της Αίγινας (532 μ.). Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 8.000 από το λιμάνι. Πηγαίνει κανείς εκεί από το δρόμο που πηγαίνει πρός Παχεία Ράχη - Ανιτσαίον. Το βουνό αυτό διατήρησε ώς σήμερα το αρχαίο του όνομα " Ελλάνιον" και είναι συνδεδεμένο στενά με την λατρεία του Δία και τον πρώτο βασιλιά της Αίγινας Αίακο γιό του Δία και τής νύμφης Αίγινας. Εκεί σύμφωνα με την παράδοση ανέβηκε ο Αιακός για να προσευχηθεί εκ μέρους όλων των Ελλήνων στον πατέρα του Δία για να σταματήσει η καταστροφική ξηρασία. και μετά έκτισε εκεί ενα Ιερό -αφιέρωμα όλων των Ελλήνων. Οι ανασκαφές που συνεχίζονται ώς σήμερα αποκαλύπτουν σιγά σιγά την πολύ μακρά ιστορία του τόπου και του Ιερού .. Στη Βυζαντινή εποχή κτίζεται εκεί ενα μοναστήρι και η μικρή εκκλησία των Ταξιαρχών και χρησιμοποιείται για την οικοδόμηση μέρος του αρχαίου οικοδομικού υλικού. Από την κορυφή του Ελλανίου η θέα είναι μοναδική.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Αίγινας


ΣΟΥΒΑΛΑ (Χωριό) ΑΙΓΙΝΑ
Η Σουβάλα είναι το δεύτερο σε κίνηση λιμάνι της Αίγινας. Το λιμάνι αυτό χρησιμοποιόταν και στην προχριστιανική εποχή από τούς κατοίκους της Παλαιοχώρας που τότε ονομαζόταν ΟΙΑ. Κατά τούς μεταβυζαντινούς χρόνους η Σουβάλα ήταν ο ταρσανάς (λιμάνι) της Παληαχώρας. Προπολεμικά η Σουβάλα είχε μεγάλη εμπορική κίνηση ειδικά κατά τούς θερινούς μήνες. Τότε πολλά καίκια καθημερινά φόρτωναν κανάτια, πουριά (πωρόλιθους) σύκα και σταφύλια με προορισμό τον Πειραιά. Σήμερα τούς θερινούς μήνες η Σουβάλα είναι γεμάτη από ζωή καί κίνηση ώς παραθεριστικό θέρετρο που είναι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ