gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Λιμάνι ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (Λιμάνι) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
  Φθάνοντας στην Αλόννησο με το πλοίο της γραμμής ή το ιπτάμενο δελφίνι αποβιβαζόμαστε στο Πατητήρι. Το Πατητήρι το επίνειο του Χωριού είναι και σήμερα το λιμάνι της Αλονήσσου.
  Το όνομά του προέρχεται από τα πατητήρια των σταφυλιών που υπήρχαν εδώ την εποχή που το νησί παρήγαγε και εξήγαγε ονομαστό κόκκινο κρασί. Χαρακτηρίζεται ως κέντρο της σύγχρονης ζωής του νησιού, γιατί διαθέτει πολλά καταλύματα και ταβερνάκια με εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες.
  Λίγο βορειότερα από το λιμάνι, χτισμένους σε δύο πανέμορφους όρμους συναντούμε τους οικισμούς Ρουσούμ - Γιαλό και Βότση. Συνεχίζοντας βορειότερα συναντά κανείς άφθονες παραλίες, κατάλληλες για ένα θαυμάσιο μπάνιο. Η Μηλιά, η Χρυσή Μηλιά, ο Τζώρτζη - Γιαλός, ο Λεφτός - Γιαλός είναι μερικές από αυτές.
  Ο επισκέπτης μπορεί να φθάσει στις παραλίες, είτε οδικώς, είτε με βάρκες και μικρά καϊκάκια, που πραγματοποιούν συχνά δρομολόγια και θαλασσινές περιηγήσεις. Αφήνοντας το Πατητήρι και παίρνοντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς τα δυτικά μετά από 3 χλμ περίπου φθάνουμε στο Χωριό (Παλιά Αλόνησσος). Για όσους αγαπούν το περπάτημα, υπάρχει και το παλιό πλακόστρωτο μονοπάτι, που μας οδηγεί από το λιμάνι στο παλιό χωριό μέσα σε 30 λεπτά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Αλοννήσου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ