gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΡΥΕΣ Χωριό ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΚΑΡΥΕΣ (Χωριό) ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑ
  On the northwestern slopes of Mt. Parnon, at an altitude of 900 m., lies Karyes, a pretty village near the site of the ancient town with the same name where Artemis Karyatis was worshipped. The goddess was accompanied by the virgin Caryatid nymphs, whose statues adorned the Erechthion of the Acropolis at Athens. At the village there is a copy of the Erechthion and the statues. The church of Panagia has probably been erected on the site of the goddess’s temple.
This text (extract) is cited March 2004 from the Prefecture of Laconia tourist pamphlet.

Κοινότητα Καρυών

Τηλέφωνο: +30 27310 95162, 95345
Φαξ: +30 27310 95345
  Οι Καρυές, είναι ένα παραδοσιακό χωριό. χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 950μ, πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές, Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του Νομού Λακωνίας στα όρια με τον Νομό Αρκαδίας.
   Από αρχαιοτάτων χρόνων και στην ιστορική της διαδρομή, έπαιξε σημαντικό ρόλο και έχει δώσει τους δικούς της αγώνες μέσα στο Ελληνικό κράτος. Από τις Καρυές έχουν πάρει το όνομά τους και οι Καρυάτιδες το μνημείο των οποίων βρίσκεται στο Ερέχθειο και ομοίωμα του υπάρχει στο πανέμορφο χωρίο μας.
  Το δάσος, τόσο κοντά με τα παραδοσιακά σπίτια, οι εναλλαγές των χρωμάτων, η γραφική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, η φιλοξενία των κατοίκων, οι αφηγήσεις των γερόντων για παλιές ιστορίες, προκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές και κάνουν κάθε ημέρα διαμονής του αξέχαστη.
   Oι Καρυές είναι ο τόπος που τον νοσταλγείς πριν τον επισκεφθείς και τον ονειρεύεσαι όταν τον γνωρίσεις.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ