gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ Χωριό ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Αλεποχώρι

ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Από τους Μεταξάδες ο δρόμος συνεχίζει βορινά και περνά με μεγάλο γεφύρι τον Ερυθροπόταμο, που έρχεται από τη Βουλγαρία. Κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, είναι το Αλεποχώρι, το παλιό χωριό που ήταν στη διασταύρωση των δρόμων, από το Ορτάκιοϊ στο Διδυμότειχο. 'Hρθαν όμως οι πόλεμοι, χώρισαν τα κράτη και απόμεινε το Αλεποχώρι πλάι στην οροθετική γραμμή με τη Βουλγαρία. Το χωριό είναι ονομαστό, για την παλιά του εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.
Κατ' εξοχήν, τιμούνται στον Νομό 'Εβρου ο Αγιος Αθανάσιος και πολλές παλιές εκκλησίες έχουν το όνομα του (Κορνοφωλιά, Σουφλί, Λάβαρα, Διδυμότειχο, Μεταξάδες και αλλού). 'Ετσι και εδώ στο Αλεποχώρι. Η εκκλησία, είναι κτισμένη με άσπρες πλάκες και χωρίς παράθυρα και καμπαναριό, ταπεινή στην εμφάνιση και στο ύψος και καταχωμένη κατά ένα μέρος μέσα στη γη, για να μην προκαλεί τον αλλόπιστο κατακτητή. Λένε πως ήταν το "Κρυφό σχολειό" της περιοχής και της εποχής που οικοδομήθηκε (1729). Είναι διακοσμημένη με τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο της ίδιας εποχής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ