gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΜΠΙΑ Χωριό ΧΙΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΚΑΜΠΙΑ (Χωριό) ΧΙΟΣ
  Τα Καμπιά είναι ένα μικρό χωριό σε απόσταση 19 Km από τα Καρδάμυλα. Κτισμένο στη ΒΔ πλευρά του Πελινναίου και απέναντι από την Αμανή προσφέρει στον επισκέπτη πανοραμική θέα τόσο προς τα βουνά που το περιβάλλουν όσο και προς τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου μεταξύ Χίου και Λέσβου.
  Σε κοντινό σημείο από το χωριό ξεκινάει διαμορφωμένο περιπατητικό μονοπάτι που διατρέχει το πανέμορφο Φαράγγι των Καμπιών σε μήκος 2,5 Km περίπου. Η διαδρομή στο φαράγγι των Καμπιών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον προσφέροντας συνεχείς εναλλαγές τοπίου αφού διέρχεται από παλιές καλλιέργειες των κατοίκων του χωριού αλλά και δίπλα στην κοίτη του ποταμού ο οποίος διατηρεί νερό σχεδόν όλο το χρόνο. Η βλάστηση σε ορισμένα σημεία είναι πολύ πυκνή με την ιδιαίτερη ομορφιά της παραποτάμιας βλάστησης.
  Στη διαδρομή ο επισκέπτης συναντά πλατάνια, πικροδάφνες, μεγάλα δέντρα δρυός, κισσούς που αναρριχώνται στα δέντρα, ενώ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορεί να ακούσει τα αηδόνια που κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η διαδρομή καταλήγει στην παραλία των Καμπιών όπου υπάρχει κιόσκι για ξεκούραση.
  Σε μικρή απόσταση και ανατολικά από τη διαδρομή συναντάμε το Κάστρο της Ωριάς, το εκκλησάκι της Παναγίας και της Αγίας Παρασκευής, ενώ δυτικά και λίγο μακρύτερα βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ