Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Γεύσεις του τόπου στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΒΑΛΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ" .
ΘΑΣΟΣ (Νησί) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
Στη Θάσο, όπως και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου,
μπορεί ο επισκέπτης να γευτεί ολόφρεσκο ψάρι.
Οι ντόπιοι προτιμούν το “λιόκαφτο”, ψάρι ψημένο στον ήλιο
και το “σκουμπρί σόνα”, σκουμπρί κομμένο στη μέση και ψημένο στα κάρβουνα.
Ιδιαίτερα αγαπητό είναι το “λιαστό χταπόδι” που συνοδεύει το τσίπουρο
και το ούζο.
Από τα παραδοσιακά φαγητά ξεχωρίζουν τα “πατερικά”, λαχανίδες
ή λάχανα μαγειρεμένα με ντομάτα, κρεμμύδι και λάδι.
Αλλα γνωστά προϊόντα του νησιού είναι οι εξαιρετικές ελιές (γνωστές
ως θρούμπες), το λάδι, το μέλι, το γλυκό καρυδάκι και το περίφημο σαλάμι Θάσου.
(κείμενο: Νανά Ηλιάδου)
Το κείμενο παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας
Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.
Εγγραφείτε τώρα!