Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΡΗΤΗ Νησί ΕΛΛΑΔΑ" .
ΣΗΤΕΙΑ (Δήμος) ΛΑΣΙΘΙ
Το κρασί παρασκευάζεται αποκλειστικά από διαλεχτά σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων
της επαρχίας. Ο τοπικός οίνος Σητείας κλείνει όλη την εμπειρία του παλιού παραδοσιακού
παραγωγού με την απολαυστική γεύση και την υπέροχη χρωματική αίσθηση που προσφέρει.
ΚΡΗΤΗ (Νησί) ΕΛΛΑΔΑ
Creta (sc. terra). Chalk or clay; so called from its abundance in the island of
Crete (Creta), and so in Greek "Kretike ge". The creta proper was simply
chalk; creta Eretria was a species of earth found near Eretria in Euboea and used
in medicine as an astringent; creta Sarda was fuller's earth, used in cleaning
garments; creta Cimolia was a better kind of the same; and creta Selinusia (from
Selinus in Sicily) furnished women with one of their numerous face-powders. Of
some species of creta, vessels were made. From the whiteness of chalk, it was
spoken of tropically as denoting luck, contrasted with carbo. The feet of slaves
exposed for sale were chalked (Juv.i. 111), possibly to aid in tracking them if
they escaped; hence gypsati pedes in Tibull. ii. 3, 60. The word cretati is sometimes
applied to candidates for office, from the white robes they wore=candidati.
This text is from: Harry Thurston Peck, Harpers Dictionary of Classical Antiquities. Cited Nov 2003 from The Perseus Project URL below, which contains interesting hyperlinks
Cervesia, Cervisia or Cerevisia (zuthos). Ale or beer; a beverage scarcely ever
drunk by the ancient Greeks and Romans, although it was very generally used by
the surrounding nations, whose soil and climate were less favourable to the growth
of vines ...
The beer or barley-wine of Crete was known as korma or kourmi.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Νομός) ΚΡΗΤΗ
Η Κρητική Μεσογειακή διατροφή θεωρείται σήμερα από επιστήμονες, ερευνητές,
στατιστικολόγους, σαν η διατροφή με τις πλέον ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη
ζωή. Κυρίαρχο και βασικό στοιχείο αυτής της υγιεινής διατροφής είναι το κρητικό
ελαιόλαδο, το ελιξήριο της καλής υγείας, της σωματικής ευρωστίας και μακροβιότητας.
Τις ιδιότητες του ελαιολάδου τις γνώριζαν ήδη από την αρχαιότητα οι μεγάλοι γιατροί
της όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός και πίστευαν στην ευεργετική επίδρασή του
στον άνθρωπο.
Σήμερα το ελαιόλαδο που παράγεται στους απέραντους ελαιώνες του Ηρακλείου
θεωρείται από τα υγιεινότερα του κόσμου λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν
στον νομό που θεωρούνται οι ιδανικότερες για την ανάπτυξη του ελαιόδεντρου.
Δεν είναι τυχαίο ότι από την Κρήτη
ξεκινάει κατά την αρχαιότητα η καλλιέργεια της ελιάς και η διάδοσή της στον Ευρωπαϊκό
Μεσογειακό χώρο.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο
της Νομαρχιακής Επιτροπής
Τουριστικής Προβολής Ηρακλείου.
ΣΗΤΕΙΑ (Δήμος) ΛΑΣΙΘΙ
Το περίφημο και διεθνώς πολυβραβευμένο λάδι της επαρχίας που βγαίνει από τις λιανοελιές
με τους αγνούς παραδοσιακούς τρόπους αλέσματος του καρπού της ελιάς, συγκεντρώνεται
από την δραστήρια Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Σητείας η οποία το επεξεργάζεται
με τα τελειότερα μηχανήματα και το διακινεί σε όλο τον κόσμο σφραγίζοντας την
ποιότητα, τη νοστιμιά, την καθαρότητα και τη βελουδένια του γεύση.
Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.
Εγγραφείτε τώρα!