gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ Κωμόπολη ΑΡΓΟΛΙΔΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Νέα Επίδαυρος

ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου, πρωτοεμφανίστηκαν οικισμοί κατά την διάρκεια των πρώιμων Μυκηναϊκων χρόνων. Την αρχαία εποχή ήταν συνδεδεμένη με την Επιδαυρία μέσω κοινής μοίρας και ιστορίας. Με το πέρασμα του χρόνου η Νέα Επίδαυρος κατέληξε να κατέχει τρία σημαντικά μοναστήρια, ένα ζωτικής σημασίας Βυζαντινό κάστρο και περισσότερες από 20 εκκλησιές, που σε συνδυασμό με την ευρύτερη περιοχή γής που κατείχε, αποτελούσε -κατά την Βυζαντινή περίοδο- τον κεντρικό πυρήνα της Επιδαύρου. Πρόκειται για ένα όμορφο-τουριστικό χωριό, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική,και γραφικά στενά σοκκάκια, χτισμένο στις πλαγιές του όρους "Ακρος" .. Το χωριό εκτείνεται ως την θάλασσα, καταλήγοντας σε δύο πανέμορφες φυσικές παραλίες με πεντακάθαρο νερό για κολύμπι και ψάρεμα. Πεύκα, ελιές και πορτοκαλλιές αγκαλιάζουν όλη την περιοχή έως την παραλία.
Οι κάτοικοι της Επιδαύρου είναι κατά κύριο λόγο αγρότες που καλλιεργούν ελιές - εσπεριδοειδή και κηπευτικά, ενώ και η αλιεία είναι επίσης σημαντικός γι'αυτούς τομέας. Ο επισκέπτης μπορεί ν' απολαύσει τις φυσικές και ιστορικές ομορφιές της περιοχής, διαμένοντας στα τοπικά ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπάρ και ντίσκο για ημερήσια και νυχτερινή διασκέδαση. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στην μία από τις υπέροχες παραλίες του χωριου, γίνεται το πανηγύρι του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, όπου και συγκεντρώνεται αρκετος κόσμος για να τιμήσει αυτή την ημέρα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ