gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΑΝΤΕΙΧΙ Χωριό ΑΥΛΙΔΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καλού Χωριού Παντειχίου

ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΑΝΤΕΙΧΙ (Χωριό) ΑΥΛΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22210 32945
  Εντός του ορίου του Δήμου Αυλίδος υπάρχει ένα γραφικό και όμορφο χωριό, το Καλοχώρι - Παντείχι, το οποίο προέρχεται από τη συνένωση - παλαιότερα- δύο χωριών του Καλοχωρίου (πρώην Κριμπάτσι) και του Παντειχίου (προσφυγικό χωριό). Στην απογραφή του 1991 παρουσίασε 914 κατοίκους. Το Καλοχώρι - Παντείχι, όπως όλος ο Δήμος Αυλίδος, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού.
  Αν και δε διαθέτει παραλία, όπως τ' άλλα Δημ. Διαμερίσματα του Δήμου, ωστόσο παρουσιάζει μια θεαματική εξέλιξη και μια αναμόρφωση μοναδική, ιδίως στο εσωτερικό του χωριού. Έχει να επιδείξει αρκετούς επιστήμονες και ανώτερους και ανώτατους στρατιωτικούς. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την αμπελουργία την καλλιέργεια του σίτου και τις ελιάς και με άλλα επαγγέλματα προσοδοφόρα. Οι κάτοικοι στο Παντείχι είναι προσφυγικής καταγωγής, που ήρθαν από την ομώνυμη τοποθεσία της Ανατολικής Κωνσταντινούπολης, στο Βόσπορο, παραθαλάσσια περιοχή με ένδοξο πολιτισμό. Το Κριμπάτσι ήταν χωριό, όπου οι Τούρκοι έδερναν τους Έλληνες ραγιάδες στα χρόνια της σκλαβιάς.
  Σήμερα στο Καλοχώρι-Παντείχι μπορεί κανείς ν’ απολαύσει τα νόστιμα εδέσματα στις ταβέρνες της περιοχής, να δει τα γραφικότατα σπίτια, να μιλήσει με τους φιλόξενους κατοίκους που είναι πρόθυμοι να διηγηθούν την πλούσια ιστορία τους και να επισκεφθεί τις πολλές εκκλησίες. Επίσης να επισκεφθεί το όμορφο δάσος της περιοχής, στο οποίο βρίσκεται τουριστικό θέρετρο και να διασκεδάσει στις πολλές τοπικές εκδηλώσεις.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ