gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χωριό ΓΡΕΒΕΝΑ" .


Αξιοθέατα (3)

Γέφυρες

Γεφύρι Κληματακίου (Πραμόριτσας)

ΚΛΗΜΑΤΑΚΙ (Χωριό) ΓΡΕΒΕΝΑ
  Στα όρια των νομών Γρεβενών και Κοζάνης, στον παραπόταμο Πραμόριτσα, παραπόταμο του Αλιάκμονα, μεταξύ των χωριών Κληματάκι και Ανθοχώρι. Χτίστηκε γύρω στο 1800. Ο θρύλος λέει ότι η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από ένα μεγάλο βλάχο τσέλιγκα, ο οποίος σε κείνο το σημείο έχασε τη μονάκριβη κόρη του, επειδή το ποτάμι κατέβασε απότομα. Το γεφύρι αποτελείται από μια μεγάλη καμάρα και από τέσσερις μικρότερες και το μήκος του είναι 42 μ. Επισκέψιμο από αγροτικό δρόμο, 2 χλμ από το χωριό Κληματάκι.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1998) της Νομαρχίας Γρεβενών.

Γεφύρι Ταξιάρχη (του Πασά)

ΚΟΚΚΙΝΙΑ (Χωριό) ΓΡΕΒΕΝΑ
  Κάτω από το χωριό Κοκκινιά (5 χλμ Δ), στον Αλιάκμονα ποταμό, στα όρια των νομών Γρεβενών - Κοζάνης, το σημαντικότερο πέρασμα του Αλιάκμονα ποταμού. Χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Το 1806 ο Πουκεβίλ είδε το γεφύρι και το αναφέρει στην περιήγησή του. Ανατινάχθηκε από τους Αγγλους το 1941. Στο πλάι του υπήρχε Τούρκικο φυλάκιο. Η ιστορία του γεφυριού συνδέεται στα γύρω χωριά με το θρύλο του πρωτομάστορα - όπως ακριβώς και με το γεφύρι της Αρτας.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1998) της Νομαρχίας Γρεβενών.

Διάφορα

Εναέριο πορθμείο

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ (Χωριό) ΓΡΕΒΕΝΑ
  Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίσκεψη στο «Εναέριο πορθμείο», που σώζεται και λειτουργεί στην περιοχή «Κρυοπήγαδα» του Αλιάκμονα. Το πορθμείο χρησιμοποιούσαν παλιά οι κάτοικοι της γύρω περιοχής για να περάσουν το ποτάμι και να πάνε στα κτήματά τους, στη Σαδοβίτσα και την Παλιοκνίδη. Ενα χοντρό σύρμα με τροχαλίες στις άκρες του συνδέει τις δύο όχθες. Οταν κάποιος θέλει να περάσει απέναντι, ανεβαίνει σε μια θέση και τραβάει το σχοινί, μέχρι να περάσει το ποτάμι.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιούλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1998) της Νομαρχίας Γρεβενών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ