gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΤΤΑΛΗ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΑ" .


Αξιοθέατα (3)

Θρησκευτικά μνημεία

ΑΤΤΑΛΗ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΑ
  Πολύ κοντά στο χωριό Ατταλη, έχουν εντοπισθεί τα ερείπια δύο Βυζαντινών Ναών. Των Εισοδίων της Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου, που η απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου 50 μ. Ο ρυθμός του Αγ. Νικολάου είναι σταυροειδής εγγεγραμμένος μετά τρούλου. Θεωρείται ότι κτίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα. Ο ρυθμός του ναού είναι μοναδικός στην Εύβοια. Ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου και ο Ναός του Αγ. Νικολάου κατασκευάστηκαν από τα ερείπια αρχαίων κλασικών μνημείων. Από τα σωζώμενα τμήματα των εκκλησιών φαίνεται ότι ο Ναός των Εισοδίων είναι μεταγενέστερος.

Ομορφες τοποθεσίες

Οροπέδιο Ταναϊδας

Στην κορυφή του βουνού της Ταναΐδας, υπάρχει ένα μεγάλο οροπέδιο που -παρά το δύσβατο της διαδρομής- αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.Η διαδρομή είναι φανταστική, μέσα από ένα ατελείωτο δάσος, ενώ έκπληξη αποτελεί η ανεπανάληπτη πεδιάδα στην κορυφή του βουνού.

Σπήλαια

Πρόκειται για μια από τις τρεις καλύτερες και μεγαλύτερες σπηλιές της Εύβοιας. Είναι ακόμη εντελώς αναξιοποίητη, αλλά ευτυχώς -λόγω της εύκολης πρόσβασης - επισκέψιμη. Βρίσκεται 300 μ. δυτικά της Ατταλης μέσα σε ένα φαράγγι άγριας φυσικής ομορφιάς. Αξιοσημείωτο είναι, ότι για ανεξερεύνητους ως σήμερα λόγους, η σπηλιά βυθίζεται 1-2 cm το χρόνο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ