Βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης σε μικρή απόσταση από τον
υστεροαρχαϊκό ναό του Απόλλωνα. Αποτελεί το μικρό θέατρο της Αμβρακίας και το μικρότερο που έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής στον Ελλαδικό χώρο. Το θέατρο δε στηρίζεται σε φυσικό ύψωμα αλλά σε επιχωματωμένο πρανές το οποίο καλύπτει τα θεμέλια και ψηφιδωτά δάπεδα λουτρού των μέσων του 4ου π.Χ. αι. 'Eχουν αποκαλυφθεί η ορχήστρα, μέρος του κοίλου και των παρόδων, καθώς και το δυτικό τμήμα του στυλοβάτη του προσκηνίου. Το κοίλο διαιρείται σε τρεις κερκίδες και είχε λίθινα εδώλια. Η ορχήστρα είναι τέλειος κύκλος διαμέτρου 6,70 μ.
Το θέατρο χρονολογείται στα τέλη 4ου π.Χ. με αρχές 3ου π.Χ. αι. και παρέμεινε σε χρήση μέχρι τα μέσα του 2ου π.Χ. αι. Η χρονολόγηση στηρίζεται στη γενική αρχιτεκτονική του μορφή. Η ανασκαφική έρευνα πραγματοποιήθηκε το 1976 από τον αρχαιολόγο της Εφορείας κ. Ηλία Ανδρέου.
Στο πλαίσιο του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «Ανάδειξη - Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων αρχαίας Αμβρακίας: Δυτική Νεκρόπολη - Ναός Απόλλωνα - Μικρό Θέατρο» η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί εργασίες ανάδειξης στο μνημείο που σε συνδυασμό με τις εν γένει εργασίες ανάδειξης στη Δυτική Νεκρόπολη και στο Ναό του Απόλλωνα, αναμένεται να προσδώσουν στο μέλλον ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο αρχαιολογικών χώρων στην πόλη της Άρτας.