Από το 1970 η οικογένεια Τζιβάνη ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια γηγενών και διεθνών ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Αθήρι, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, λευκή Κουντούρα, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay κ.ά. Oι βιολογικοί αμπελώνες του κτήματος Τζιβάνη, βρίσκονται στην Ριτσώνα και στο Άρμα της Θήβας, περιοχές από την αρχαιότητα γνωστές για το ιδανικό τους μικροκλίμα για την παραγωγή εξαίρετων κρασιών.
Στο εξαιρετικό Μουσείο Οίνου και Λαογραφίας, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σπάνιες παραδοσιακές συσκευές, εργαλεία και μηχανισμούς, τα οποία χρησιμοποιούνταν πάνω από 100 χρόνια στη παραγωγή του Οίνου, του λαδιού και στις διάφορες αγροτικές καλλιέργειες.