Το "επίνειο" του Αγίου είναι ο Αγιόκαμπος. Στα αρχαία χρόνια στη θέση αυτή υπήρχε η πόλη "Διός" χτισμένη από τους Αθηναίους. Ήταν πόλη που είχαν οι κάτοικοί της σαν κύρια ασχολία την παραγωγή πορφύρας, που χρησίμευε στη βαφή βασιλικών ενδυμάτων. Η προέλαση του Δάτη και Αρταφέρνη είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της αρχαίας πόλης, με φυσικό επακόλουθο τη μη ύπαρξη ιστορικών στοιχείων για τη θέση της. Η αρχαιολογική σκαπάνη του 19ου αιώνα έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα μεταξύ των οποίων και νομίσματα της Ιστιαίας. Από τότε που απόκτησε την πορθμειακή γραμμή με τη Γλύφα που βρίσκεται απέναντι στο νομό Μαγνησίας, αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της Β. Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας.
Από την άλλη, η παραλία του Αγιοκάμπου με την κατάξανθη άμμο, τα αστραφτερά βότσαλα, την πεντακάθαρη θάλασσα με τα άφθονα ψάρια και θαλασσινά αποτελεί πλέον τόπο προορισμού για αξέχαστες διακοπές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάϊο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο
της Δημοτικής Επιχείρησης
Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δήμου Αιδηψού.
12.0 Χιλιόμετρα Ανατολικοβορειοανατολικά (ΑΒΑ) η πρωτεύουσα της επαρχίας: ΙΣΤΙΑΙΑ
Κωμόπολη, ΕΥΒΟΙΑ
,
ΕΛΛΑΔΑ
137.0 Χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά (ΝΑ) η πρωτεύουσα του νομού: ΧΑΛΚΙΔΑ
Πόλη, ΕΥΒΟΙΑ
,
ΕΛΛΑΔΑ
Έχετε την δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή / και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μια από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα"
Σχετικά άρθρα από GTP Headlines για την ευρύτερη περιοχή ΕΥΒΟΙΑ