Γεννήθηκα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας απ’ όπου επέστρεψα σε μικρή ηλικία. Τελείωσα τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. και από τότε ασκώ το επάγγελμα της γεωπόνου, με ειδίκευση στην αμπελουργία. Στο τρίγωνο λοιπόν του ξινόμαυρου (Νάουσα-Γουμένισσα-Αμύνταιο) δούλεψα και έμαθα τη συγκεκριμένη ποικιλία. Σε αυτό, βέβαια, συνετέλεσε η συνεχής επιμόρφωση και η συνεργασία μου τόσο με το τμήμα της Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Γεωπονικής των Αθηνών όσο και με το Ελληνικό Ινστιτούτο Οίνου και Αμπέλου, αλλά και με το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Γαλλίας (INRA). Συγκαταλέγομαι στους μικρούς οινοπαραγωγούς. Εντούτοις, μέσα στις συνολικά 10.000 φιάλες περικλείεται η βαθιά γνώση του ελληνικού αμπελώνα και κυρίως η αγάπη και ο σεβασμός για το αυθεντικό ελληνικό κρασί.
Η ανταπόκριση οινόφιλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι πρώτες εξαγωγές σε βραβευμένα εστιατόρια της Ιταλίας και της Αυστραλίας, μου δίνουν την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζω να δημιουργώ και να κάνω με πάθος και φαντασία αυτό που αγαπώ. Το καλό κρασί.
Πηγή: Ιστοσελίδα ampeli.gr. Επίσκεψη 17/2/2023
Οργανωτική δομή / Συνεργασίες / Συμμετοχές / Μέλη / Σχέσεις