Στις αρχές του εικοστού αιώνα η οικογένεια Μίγα ξεκινά την ενασχόλησή της με την αμπελοκαλλιέργεια και την απόσταξη τσίπουρου. Το 1997 το κτήμα Μίγα φυτεύεται με τις Ελληνικές και Γαλλικές ποικιλίες Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon. To 1999 ο Δημήτρης Μίγας, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση δημιουργεί στον Τύρναβο ένα επισκέψιμο πρότυπο οινοποιείο στην τοποθεσία «Παλαιός Άμπελος». Το 2017 το οινοποιείο επεκτάθηκε επενδύοντας ταυτόχρονα σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό που είχε ως αποτέλεσμα το αποτύπωμα άνθρακα του οινοποιείου να έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό.
Το κτήμα, περιτριγυρισμένο από εκατοντάδες στρέμματα καταπράσινων αμπελώνων και πανοραμική θέα προσφέρει ένα απαράμιλλο σκηνικό που θα κάνει την κάθε εκδήλωση γευστικής δοκιμής ή περιήγησης μοναδική. Το Κτήμα είναι επισκέψιμο από τους οινόφιλους και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού. Η ξενάγηση πραγματοποιείται με οινο-ξεναγό και περιλαμβάνει τον αμπελώνα, τους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης και της παλαίωσης. Η διάρκειά της κυμαίνεται 45’-60’. Ο χώρος του κτήματος διατίθεται για τη διεξαγωγή διαφόρων ειδών εκδηλώσεων όπως, συνέδρια, επαγγελματικά δείπνα, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.