gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 24 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΘΑΚΗ Δήμος ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ" .


Παραλίες (24)

Ανάμεικτα

ΙΘΑΚΗ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΔΕΞΙΑ
  Εδώ πιστεύεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας όταν έφτασε στην Ιθάκη. Είναι μια αμμουδερή παραλία και το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της θα σας ενθουσιάσει.
ΑΕΤΟΣ
  Η παραλία του Αετού βρίσκεται στο μέσον περίπου του νησιού όπου είναι και το στενότερο σημείο του. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους, στο βάθος του ομώνυμου κόλπου.
ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ
  Βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα από τον Αετό, στην δυτική πλευρά του νησιού πρόκειται για μια ακόμα όμορφη παραλία του νησιού, κοντά στο Βαθύ και πολύ κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλαλκομενών.
ΓΙΔΑΚΙ
  Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, κοντά στο Βαθύ, προσελκύει πολλούς παραθεριστές που εδώ μπορούν να αισθανθούν τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ξεκούραση.
ΦΙΛΙΑΤΡΟ
  Απάνεμη παραλία μέσα στον ομώνυμο κόλπο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Βαθύ και βλέπει τις ακτές της Στερεάς Ελλάδας.
ΑΦΑΛΕΣ
  Τα πεύκα φθάνουν σχεδόν μέσα στην θάλασσα και η εικόνα μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.
  Η αμμουδερή παραλία σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε των νερών χαλαρώνουν και ξεκουράζουν τους επισκέπτες.
ΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑ
  Τα Κουρβούλια είναι μια μικρή, απόμερη παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού κοντά στις Φρίκες.
  Κι εδώ το πράσινο φθάνει δίπλα στην θάλασσα και μαγεύει τον επισκέπτη.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ
  Βρίσκεται στο βάθος του κόλπου του Σαρακήνικου. Στον αριστερό μυχό του κόλπου, υψώνεται το ακρωτήρι Σκοταριά.
  Τα καταγάλανα νερά της θάλασσας καλούν τον επισκέπτη να τον δροσίσουν και να τον χαλαρώσουν.
ΜΝΗΜΑΤΑ
  Η παραλία Μνήματα, στον κόλπο του Σκίνου, προσελκύει αρκετούς παραθεριστές κάθε καλοκαίρι εξαιτίας της κοντινής απόστασης από το Βαθύ και της θαυμάσιας καταγάλανης θάλασσας.
ΣΚΙΝΟΣ
  Ο Σκίνος είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ιθάκης. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο, μόλις 3 χλμ. από το Βαθύ, και η θέα προς το βόρειο τμήμα του νησιού είναι υπέροχη.
ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ
  Η παραλία του Αη Γιάννη στην δυτική πλευρά του νησιού, στο δρόμο προς τον Σταυρό, συνδυάζει το γαλάζιο του πελάγου με το καταπράσινο του όρους των Καθαρών.
ΚΙΟΝΙ
  Η παραλία στο Κιόνι αποτελεί άλλον έναν πόλο έλξης των παραθεριστών στο βόρειο τμήμα του νησιού. Προστατευμένη από τους ανέμους προσκαλεί τον επισκέπτη να περάσει εδώ όλη του την ημέρα απολαμβάνοντας τα πεντακάθαρα νερά.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Αξιόλογες παραλίες

Παραλία Ασπρου Γιαλού

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Χωριό) ΙΘΑΚΗ
Οι οικισμοί Λεύκη και Αγιος Ιωάννης κλείνουν ανάμεσά τους την πανέμορφη παραλία του Ασπρου Γιαλού.

Στη δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο χωριό Αγιος Ιωάννης βρίσκεται η πανέμορφη πεντακάθαρη ακρογιαλιά και η αμμουδιά του Ασπρου Γιαλού. Εδώ συνδυάζεται το πράσινο χρώμα του όρους Νήριτον με το γαλάζιο του πελάγους. Οι παραθεριστές επιλέγουν αυτή την παραλία για να απολαύσουν την θάλασσα και ηρεμία.
Δρόμος 3 χλμ περίπου από τη Λεύκη οδηγεί στο χωριό Αγιος Ιωάννης και την παραλία Ασπρος Γιαλός.
Από τη Λεύκη μονοπάτια οδηγούν σε διάφορες μικρές αμμουδιές, όπως τα Μιλιτερά και το Κουτούπι.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Αετού

ΑΕΤΟΣ (Οικισμός) ΙΘΑΚΗ
Στη μέση περίπου του νησιού στο βάθος του ομώνυμου κόλπου, είναι η προστατευμένη παραλία του Αετού, ιδανική για κολύμπι.

Παραλία Πλατύς Αμμος

ΙΘΑΚΗ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Μεγάλη και όμορφη παραλία. Συνδυάζει άμμο και θαυμάσιο βότσαλο, πεντακάθαρα νερά. Εδώ χρειάζεται προσοχή από πιθανές κατολισθήσεις. Θεωρείται μία από τις καλλίτερες παραλίες της Ιθάκης και της Ελλάδας. Πρόσβαση μόνο με σκάφος. Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα τον Αύγουστο η παραλία γεμίζει από σκάφη όλων των τύπων, βαρκούλες, ιστιοφόρα, κότερα και πανάκριβες θαλαμηγοί φθάνουν από τις Φρίκες, το Κιόνι, το Βαθύ, το Φισκάρδο και διάφορα άλλα μέρη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης


ΙΘΑΚΗ (Κωμόπολη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Βόρεια της παραλίας Φιλιατρό, είναι το ζηλευτό Γιδάκι, που η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του έχει ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο και φιγουράρει σαν μια από τις καλύτερες και ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Εδώ ο επισκέπτης απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, αγναντεύοντας τα παράλια της Στερεάς Ελλάδας και τα αντικρινά ακατοίκητα νησάκια. Πρόσβαση με σκάφος ή από τον Σκίνο με τα πόδια από μονοπάτι.

Φυλλιατρό

Στην ίδια πλευρά, βρίσκεται η όμορφη παραλία του Φιλιατρού στον ομώνυμο κόλπο, όπου συγκεντρώνει ντόπιους και ξένους επισκέπτες, προσφέροντάς τους θαλάσσια σπορ, ξεγνοιασιά, ηρεμία και απόλαυση.

Παραλία Δεξιά ή Δεξά

ΙΘΑΚΗ (Λιμάνι) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
   Στην άλλη πλευρά από την είσοδο του λιμανιού κοντά στην πόλη, ακολουθώντας τον δρόμο προς τον Αετό και τη Βόρεια Ιθάκη, συναντάμε την παραλία Δεξά. Είναι μια μικρή παραλία με καταγάλανα νερά. Είναι παραλία που έχει "Γαλάζια Σημαία".
  Αυτό σημαίνει εγγύηση σωστής οργάνωσης και φροντίδας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς εκπληρεί 27 αυστηρά κριτήρια από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
  Υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, εκπαιδευμένος ναυαγοσώστης σε υπηρεσία, καντίνα, άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες, φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες, έντυπες πληροφορίες και οδηγίες για την ακτή, τη χλωρίδα και την πανίδα στον παράκτιο χώρο κ.λπ.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης


Παραλία Λούτσα

Στην είσοδο του λιμανιού στο Βαθύ, στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η όμορφη αμμουδερή παραλία της Λούτσας κάτω από τα Ενετικά κανόνια.

Παραλία Σκοίνου

Βρίσκεται στο βάθος του ομώνυμου κόλπου σε απόσταση 3χλμ από το Βαθύ. Οι δύο παραπάνω παραλίες είναι πρόκληση για τον επισκέπτη, όπου θα περάσει την ημέρα του, απολαμβάνοντας τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας.

Παραλία Αφάλες

ΣΤΑΥΡΟΣ (Χωριό) ΙΘΑΚΗ
Κάτω από τον Σταυρό, στον ομώνυμο κόλπο, είναι η παραλία της Πόλης, όπου υπάρχει υπήνεμο λιμανάκι, αγκυροβόλιο για τις πολλές ψαρόβαρκες της ευρύτερης περιοχής. Στο βυθό της Πόλης βρίσκονται ερείπια αρχαίας πόλης, η οποία καταποντίστηκε. Στην βόρεια πλευρά του λιμανιού, είναι η Ομηρική Σπηλιά του Λοΐζου η οποία καταστράφηκε από τους σεισμούς. Εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς τον ίσκιο και τη δροσιά που χαρίζουν οι πανύψηλες Λεύκες. Στην Πόλη υπάρχει πάρκιν αυτοκινήτων, καντίνα και τουαλέτες.

Λιμένια και Πέρα Λιμένια

ΦΡΙΚΕΣ (Λιμάνι) ΙΘΑΚΗ
Δίπλα στις Φρίκες είναι η όμορφη παραλία στα Λιμένια, που πίσω της απλώνεται μια ελαιοφυτεία που προσφέρει δροσιά στους λουόμενους.
Μετά τα Λιμένια βρίσκεται η μικρή παραλία Πέρα Λιμένια. Πρόσβαση με σκάφος ή από τις Φρίκες από το μονοπάτι.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία Κιόνι

ΚΙΟΝΙ (Χωριό) ΙΘΑΚΗ

Παραλία Κουρβουλίων

ΦΡΙΚΕΣ (Λιμάνι) ΙΘΑΚΗ

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλίες Δήμου Ιθάκης

ΙΘΑΚΗ (Δήμος) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
1. Παραλία Ιθάκης - Πόλη, Τα Δεξιά (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Ιθάκης Πόλη, Πίσω Αετός
3. Παραλία Ιθάκης Πόλη, Λούτσα
4. Παραλία Ιθάκης Πόλη, Σχοινός
5. Παραλία Ιθάκης Εμπρός Αετός.

Παραλία Ιθάκης - Γιδάκι

ΙΘΑΚΗ (Κωμόπολη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Παραλία Ιθάκης, Πόλη, Πίσω Αετός

ΠΙΣΑΕΤΟΣ (Λιμάνι) ΙΘΑΚΗ

Παραλία Ιθάκης Πόλη, Σχοινός

ΣΧΟΙΝΟΣ (Ακρωτήρι) ΙΘΑΚΗ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ