gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Λαμψάκου

ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22210 22215
   Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και είναι η πρώτη κωμόπολη που συναντάς μπαίνοντας στο Ληλάντιο.
  Ο επισκέπτης που έρχεται από τη Χαλκίδα στα πρώτα Φανάρια του Ληλαντίου, αφήνει αριστερά του την Εθνική οδό Χαλκίδος - Νοτίου Ευβοίας, η οποία περνά από το Μύτικα και το Βασιλικό και οδηγεί το αυτοκίνητό του δεξιά, προς Νέα Λάμψακο, Αγιο Νικόλαο & Μπούρτζι.
  Η Νέα Λάμψακος μέχρι το έτος 1923, όπου εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες από την Λάμψακο της Μικράς Ασίας ήταν γεωγραφική περιοχή της τότε Κοινότητας Αγίου Νικολάου και όλο το εδαφικό της τμήμα άνηκε στο μεγάλο Τσιφλίκι του Βαρατάσου. (Το υπόλοιπο τσιφλίκι και η παλαιά κατοικία του Βαρατάσου υπάρχουν σήμερα στον Αγιο Νικόλαο).
  Είναι μία κωμόπολη κτισμένη με απίθανο σχεδιασμό. Συνδυάζει τη γραφικότητα του χωριού με τις υπέροχες μεγάλες πλατείες και τους ωραίους δρόμους.
  Στη Νέα Λάμψακο με τους 1750 κατοίκους ο επισκέπτης που είναι θαυμαστής του ούζου και του θαλασσινού ουζομεζέ θα βρει κάτι που δεν το συναντά σε καμία γωνιά της γης.
  Εδώ σε κάθε τετράγωνο από την Αρχή μέχρι την παραλία υπάρχουν δύο τρία και τέσσερα ουζερί. Από οικογενειακό ουζερί μέχρι και παραδοσιακό ούζο με μεζέ, από τους πιο νόστιμους και φρέσκους ουζομεζέδες που βγάζει ο Ευβοϊκός κόλπος. Η Νέα Λάμψακος είναι γνωστή για το ούζο της όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να πιουν ούζο και να γευθούν τους σπεσιαλιτέ ουζομεζέδες της Νέας Λαμψάκου, πολλοί ξεκινούν όχι μόνο από την κοντινή Αθήνα, αλλά και από αυτή την Θεσσαλονίκη που φημίζεται για το ούζο και τους ωραίους ουζομεζέδες της.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ