gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΙΟΝΙ Δημοτικό Διαμέρισμα ΙΘΑΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΚΙΟΝΙ (Χωριό) ΙΘΑΚΗ
  Το λατρεμένο από ντόπιους και ξένους χωριό και λιμάνι, ασυναγώνιστης καλλονής σε ομορφιά και γραφικότητα. Κτισμένο αμφιθεατρικά ξεκινά ψηλά από τη "Ράχη" και κατηφορίζει αρμονικά προς τη θάλασσα με μια σειρά σπιτιών στην άκρη της θάλασσας που εισχωρεί σε αρκετό βάθος φτιάχνοντας το κλειστό και ευρύχωρο λιμανάκι του Κιονιού.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιθάκης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κιονίου

ΚΙΟΝΙ (Δημοτικό Διαμέρισμα) ΙΘΑΚΗ
Τηλέφωνο: +30 26740 31766
  Είναι από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς στο Ιόνιο, σε απόσταση 23 χλμ από το Βαθύ. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τους κατοίκους των γύρω ορεινών περιοχών, που είχαν την ανάγκη πρόσβασης στην θάλασσα. Χωμένος στο πράσινο διατηρεί τη γνησιότητα της αρχιτεκτονικής περασμένων αιώνων και προβάλει μια γραφικότητα μεγαλοπρεπή.
  Στο τέλος του οδοιπορικού που ξεκινάει από το Βαθύ προς τη Βόρεια Ιθάκη εκτυλίσσεται η αξέχαστη φυσική ομορφιά του Κιονιού. Εκπληκτικοί, αξιοζήλευτοι συνδυασμοί του πράσινου με το βαθύ μπλε της θάλασσας και την αμφιθεατρική διάταξη των σπιτιών. Από την τοποθεσία Ράχη υπάρχει δρόμος που οδηγεί στην γραφική παραλία του Μαυρωνά και μικρά μονοπάτια που οδηγούν στην παραλία Πλακούτσες.
  Στην περιοχή Μαυρωνά λειτουργούσε μέχρι τα τέλη του προπερασμένου αιώνα το μοναστήρι του Αη Νικόλα το οποίο καταστράφηκε από τους σεισμούς. Διασώθηκε μόνο η εκκλησία της μονής, στο ιερό της οποίας σώζεται αρχαίο κιονόκρανο. Στην ίδια περιοχή, στα μέσα του 17ου αιώνα έγινε σκληρή μάχη μεταξύ των κατοίκων και πειρατών, που κατέληξε σε νίκη των ντόπιων. Κοντά στον Μαυρωνά είχαν λειτουργήσει επί Αγγλοκρατίας φυλακές.
  Στην κορυφή της Ράχης βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας με εξαιρετικού ενδιαφέροντος τέμπλο.
  Στην περιοχή Λότζα εικάζεται ότι υπάρχουν ερείπια του σπιτιού του Καραϊσκάκη πριν την επανάσταση του 1821. Στην τοποθεσία Ψηγάδι, στην είσοδο του κόλπου δεσπόζουν τρεις μισό-ερειπωμένοι μύλοι, οι οποίοι λειτουργούσαν μέχρι τον 1o Παγκόσμιο Πόλεμο. Τουριστικό θέρετρο της περιοχής εξυπηρετεί πολλούς επισκέπτες με σύγχρονα δωμάτια και ξενοδοχεία προσφέροντας εξαιρετική περιποίηση. Στα εστιατόρια και καφέ της παραλίας τα βράδια είναι ρομαντικά και όμορφα και το φαγητό υπέροχο. Ιδανική περιοχή για περιπάτους προς τον Αργαλειό και τη Ράχη αλλά και η παραλιακή διαδρομή μέχρι τις Φρίκες πάνω από τις πανέμορφες ακρογιαλιές. Μικρές βάρκες που νοικιάζονται δίνουν την δυνατότητα για απόδραση σε ερημικές ακτές με πεντακάθαρη θάλασσα για κολύμπι.
  Στις 24 Ιουνίου, στην γιορτή του Αη Γιάννη γίνεται πανηγύρι με μεγάλη συμμετοχή. Στις 20 Ιουλίου γιορτάζει το μικρό εκκλησάκι του Αη Λια που βρίσκεται στον ομώνυμο κάβο σε 1 μίλι απόσταση. Το βράδυ το γλέντι στην παραλία του Κιονιού είναι ολονύχτιο και το κέφι και ο χορός κορυφώνονται. Το Κιόνι απέχει 23 χλμ περίπου από το Βαθύ και συνδέεται καθημερινά με λεωφορείο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ