gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΓΥΨΟΧΩΡΙ Οικισμός ΠΕΛΛΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΓΥΨΟΧΩΡΙ (Οικισμός) ΠΕΛΛΑ
  Το Γυψοχώρι είναι ένα μικρό χωριό 428 κατοίκων στο δρόμο Τριφυλλίου - Δροσερού. Εδώ η ζωή κυλάει τόσο ήρεμα, που νομίζεις ότι ο χρόνος δεν έχει σημασία. Είναι παλαιός οικισμός και η σύγχρονη ιστορία του είναι άμεσα συνδεμένη με τα γειτονικά χωριά Τριφύλλι και Δροσερό. Μέχρι την ένταξή του στο Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτελούσε κοινότητα με το Τριφύλλι, από το οποίο απέχει 2χλμ.
  Στο κέντρο του χωριού είναι η πλατεία με τους κήπους της από λουλούδια και η στάση των λεωφορείων. Γύρω από την πλατεία είναι συγκεντρωμένες οι καφετέριες και οι ταβέρνες του χωριού. Σε δρόμο δεξιά της πλατείας είναι το χτισμένο από πέτρα Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο. Στο προαύλιο του Σχολείου υπάρχει παιδική χαρά. Σε απόσταση εκατό μέτρων βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και δίπλα του το γήπεδο ποδοσφαίρου. Απέναντι, είναι το κτίριο όπου στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μακεδονία". Στην νοτιοανατολική πλευρά του χωριού βρίσκονται η παλαιά και η νέα εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ