gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΡΑΧΩΝΑ Χωριό ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ραχώνας

ΡΑΧΩΝΑ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: +30 23910 53390
  Η Ραχώνα με το μικρό οικισμό Λειβαδίτσα αποτελούν ένα ενιαίο Δημοτικό Διαμέρισμα. Το σύνολο των κατοίκων της περιοχής αποτελείται από γηγενής και πρόσφυγες από τη Μ. Ασία και τον Πόντο. Η πρώτη ονομασία της Ραχώνας ήταν Ράμελ. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν την παρουσία του ανθρώπου από τα κλασικά χρόνια.
  Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Ραχώνας, χρονολογείται από το 1803 και κάθε χρόνο πανηγυρίζει στη μνήμη του Αγίου.
  Χαρακτηριστικό της περιοχής του μικρού οικισμού της Λειβαδίτσας οι εναλλαγές του τοπίου, όπου εναρμονισμένα ξεπροβάλλουν μικρές εκκλησίες πίστης που αποτελούν σημεία αναφοράς. Το εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία, που συρρέουν από διάφορα μέρη της Μακεδονίας την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος να προσκυνήσουν την εικόνα και να τιμήσουν τους προγόνους τους.
  Το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, χτισμένο το1805, άλλοτε τόπος συνδεδεμένος με τις χαρές των ανθρώπων, σήμερα μένει σταθερά στον τόπο του και σιωπηλό.
  Η καινούρια εκκλησία του Αγ. Αλεξίου είναι πιο προσιτή στην καθημερινή προσευχή των κατοίκων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ