gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΟΥΤΡΑ Χωριό ΗΡΑΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (3)

Ανάμεικτα

ΑΓΙΟΝΕΡΙ (Οικισμός) ΗΡΑΙΑ
Στο χωριό Αγιονέρι (Μπέτση) και στο αλώνι του Καλλιντέρη, στις 21 Μαρτίου 1821 ο Δημητράκης και ο Γεώργιος Πλαπούτας μάζεψαν τα παλικάρια απ' όλη τη Λιοδώρα και ξεκίνησαν την επανάσταση του '21. Ο Δήμος έχει στήσει μνημείο στο σημείο αυτό και κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου γιορτάζεται με επιτυχία η ιστορική επέτειος.

ΛΙΘΑΡΟΣ (Οικισμός) ΗΡΑΙΑ
  Μικρό ορεινό χωριό της Ηραίας κοντά στου Παλούμπα (6 χιλ.) στο δρόμο για τα Λουτρά.

ΛΟΥΤΡΑ (Χωριό) ΗΡΑΙΑ
  Χτισμένα σε καταπράσινο περιβάλλον, τα Λουτρά Ηραίας είναι σήμερα σημαντικό κέντρο ιαματικού τουρισμού. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται από τη Δημητσάνα και από την Ηλεία από τον οδικό άξονα Πύργου-Τρίπολης μέσω της γέφυρας του Λάδωνα στη θέση Χαρατζινού. Το χωριό βρίσκεται 12 χιλιόμετρα Ν.Δ. του Παλούμπα.
  Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών είναι θειούχες και με εξαιρετική ποιότητα νερών. Είναι μάλιστα γνωστές για τη θεραπευτική τους αξία από την αρχαιότητα και ειδικότερα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Στο χωριό υπάρχει σύγχρονο ανακαινισμένο Υδροθεραπευτήριο (τηλ. 27970 25000) το οποίο λειτουργεί με αυτεπιστασία του Δήμου από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Διαθέτει υποδομή για φιλοξενία εκατοντάδων επισκεπτών και με άριστη ποιότητα υπηρεσιών. Ο ανακαινισμένος χώρος τους διαθέτει 20 υπερπολυτελείς καμπίνες, με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων οι τρεις είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών θεωρούνται ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες, για αρθρίτιδες, ρευματισμούς, γυναικολογικά προβλήματα, αυχενικά σύνδρομα, προβλήματα του κυκλοφοριακού και νευρικού συστήματος και ιδιάιτερα για προβλήματα ήπατος και χολής.
  Το χωριό διαθέτει πλήρη κάλυψη σε ενοικιαζόμενα δωμάτια για τις ανάγκες των επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο. Λειτουργούν επίσης εστιατόρια και ταβέρνες, τα περισσότερα όλο το χρόνο (πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου 27950-31117, 27950-31114).
  Στην περιοχή βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η πόλη Ηραία, μία από τις σημαντικότερες της Αρκαδίας. Οι κατοικοί της λάτρευαν τον θεό Διόνυσο και διατηρούσαν καλές σχέσεις με τους γείτονές τους. Μετά τη διάλυση της Αρκαδικής Ομοσπονδίας (6ος αιώνας π.Χ.), η πόλη συνδέθηκε πολιτικά με τη Σπάρτη. Για τον λόγο αυτόν οι Αρκάδες την πυρπόλησαν το 369 π.Χ. Το 240 π.Χ. η Ηραία έγινε μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας και έκτοτε περιέπεσε στην αφάνεια.
  Από τα Λουτρά ο επαρχιακός δρόμος κατευθύνεται μέσα από μια όμορφη διαδρομή σε καταπράσινο ημιορεινό φυσικό περιβάλλον προς τον ποταμό Λάδωνα και την Εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου, κοντά στα σύνορα των Νομών Αρκαδίας - Ηλείας. Η διαδρομή περνά από τα χωριά Αγιονέρι, Λιοδώρα και Χρυσοχώρι. Ενας δεύτερος δρόμος οδηγεί προς τα χωριά Λώτη και Αγιο Ιωάννη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ