gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ Χωριό ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ (Χωριό) ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ
  Η Κουνουπιά είναι ένα μικρό όμορφο χωριό του Πάρνωνα 11 χιλ. μετά τα Πελετά. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά σε υψόμετρο 900 μ. τριγυρίζεται από πυκνό ελατόδασος. Χαρακτηρίζεται και αυτό από τα παλιά όμορφα σπίτια. Μαζί με τη Χούνη έχει 100 περίπου κατοίκους που ασχολούνται με τη γεωργία και κτηνοτροφία. Από το χωριό η θέα προς το οροπέδιο είναι πανοραμική. Στην άλλη άκρη του χωριού προβάλλει η Μονή της Παναγίας με την όμορφη εκκλησία της και τον ξενώνα της. Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, οπότε και γίνεται τοπικό πανηγύρι. Ο δρόμος από εδώ συνεχίζει για το χωριό Μαρί και μετά οδηγεί στην Λακωνία. Ενας άλλος δρόμος οδηγεί στη Βλησιδιά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


ΧΟΥΝΗ (Οικισμός) ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ
  Μικρό χωριό της Κυνουρίας κοντά στα Πελετά. Βρίσκεται στο οροπέδιο των Πελετών, κοντά στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην Κουνουπιά.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ