gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΝΤΑΙΪΚΑ Οικισμός ΦΑΛΑΝΘΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΜΑΝΤΑΙΪΚΑ (Οικισμός) ΦΑΛΑΝΘΟΣ
  Τα Μανταίϊκα είναι ένα μικρό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1000 μ. σε καταπράσινη πλαγιά του Μαινάλου. Βρίσκεται κοντά (4 χιλ.) στο δρόμο Τρίπολης-Στεμνίτσας, κοντά στο χωριό Τσελεπάκος και έχει 40 περίπου μόνιμους κατοίκους. Η θέση του απάνεμη και περιτριγυρισμένη από το καταπράσινο δάσος, αποτελεί ιδανικός τόπο για όσους επιζητούν ηρεμία και ησυχία. Η τοποθεσία είναι εξαιρετικού φυσικού κάλους και περιβάλλεται από πυκνά ελατοδάση. ΝΑ του χωριού περνά ο ποταμός Ελισσώνας, όπου και σχηματίζεται μικρό φαράγγι. Η περιοχή προσφέρεται για οδοιπορία.
  Το χωριό έχει διώροφα λιθόκτιστα σπίτια, χαρακτηριστικά της λαϊκής αρχιτεκτονικής της εποχής, με φροντισμένους και πολύχρωμους κήπους. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη δεντροκαλλιέργεια και παράγουν υψηλής ποιότητας καρύδια και κάστανα. Ο οικισμός βρίσκεται πιθανότατα, στη θέση εγκαταλειμμένου αρχαίου οικισμού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ