gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΛΙΝΔΑ Χωριό ΛΕΡΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΑΛΙΝΔΑ (Χωριό) ΛΕΡΟΣ
  Βρίσκεται στο κέντρο του όρμου της Αγίας Μαρίνας και αποτελεί σήμερα την πιο εξελιγμένη τουριστική περιοχή του νησιού με τις περισσότερες σύγχρονες τουριστικές μονάδες. Το τοπίο είναι κατάφυτο από πεύκα και ελιές, με μια τεράστια αμμουδερή παραλία και κρυστάλλινη θάλασσα. Ο πύργος Μπελένη, ένα κομψό αρχοντικό αναπαλαιωμένο με ιδιαίτερη φροντίδα, φιλοξενεί το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο, ενώ στην αυλή του οργανώνονται μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις κυρίως στις αρχές Αυγούστου. Στο προαύλιο του σημερινού Δημοτικού Ξενώνα βρέθηκε ιερό παλαιοχριστιανικού ναού, της Παναγίας της Γαλατιανής με ψηφιδωτά εξαιρετικής τέχνης. Στη γύρω περιοχή βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Σωφρονίου και των Αγίων Σαράντα. Πολύ κοντά στα Αλιντα υπάρχει ο Κρυφός, μια ειδυλλιακή αμμουδιά κρυμμένη ανάμεσα στα βράχια. Μέσα από το βυθό της αναβλύζει πηγή με παγωμένο νερό. Πάνω από τον Κρυφό υψώνεται το Κλειδί, το ψηλότερο σημείο της Λέρου (320μ.). Κάθε Αύγουστο, από το 1907, διοργανώνονται οι γνωστοί Ναυταθλητικοί Αγώνες τα “Αλίντια”, που περιλαμβάνουν κολύμβηση, κωπηλασία, καταδύσεις, κ.ά. Τα γαλάζια νερά στον κόλπο των Αλίντων προσφέρονται για κάθε είδους θαλάσσια σπορ, από γουιντσέρφινγκ μέχρι και σκι.
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Λέρου.

ΓΟΥΡΝΑ (Χωριό) ΛΕΡΟΣ
  Στα ανατολικά του νησιού απλώνεται ένας άλλος ανοιχτός όρμος της Λέρου, η Γούρνα, με πρασινόμαυρη αμμουδιά και ρηχά νερά σε μεγάλη απόσταση μέσα στη θάλασσα. Εξοχικά κεντράκια, όμορφα σπίτια, περιβόλια και φυτείες με εσπεριδοειδή συμπληρώνουν το τοπίο.
  Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Λέρου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ