gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΠΙΣΚΟΠΗ Οικισμός ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ" .


Προσκυνήματα (3)

Εκκλησίες

Υστεροβυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Οικισμός) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
  Η εκκλησία χρονολογείται στο διάστημα 12ου - 13ου αιώνα και αποτελεί πολύ σπάνιο παράδειγμα αρχιτεκτονικής διακόσμησης. Ο τρούλος της εκκλησίας υποστηρίζεται από ένα κύλινδρο που διακοσμείται με 19 τόξα που σκιάζονται από κεραμίδια. Γύρω απ' τον κύλινδρο ανοίγουν τέσσερα παράθυρα. Το παλιότερο τμήμα της εκκλησίας ήταν η παλιότερη τρουλωτή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά προστέθηκε ένα νεότερο τμήμα αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο. Πιστεύεται ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου συνδεόταν με το μητροπολιτικό ναό της Παναγίας στην άλλη πλευρά του δρόμου και ότι πιθανώς εκεί λάμβαναν χώρα βαφτίσεις.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παναγία Εφτάτρουλη

  Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Θεμελιώθηκε το 1900 και το 1963 εγκαινιάστηκε. Είναι μεγάλη βασιλική μετά τρούλου χτισμένη με πελεκητή πέτρα.

Αγιος Γεώργιος & Χαράλαμπος

  Είναι δίκλιτος Βυζαντινός Ναός ο οποίος χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Είναι κτισμένος από πέτρες του ποταμού, αδρά λαξευμένες και σκληρή συνεκτική ύλη, που αποτελείται από χονδρόκοκκη ποταμίσια άμμο, ασβέστη και θηραϊκή γη. Τα κενά που δημιουργούνται γεμίζονται με όστρακα και κομμάτια από πλίνθους.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2001) του Δήμου Ιεράπετρας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ