gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ Χωριό ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κρύας Βρύσης

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Τηλέφωνο: +30 24320 31255
  Στο Δ.Δ. Κρύας Βρύσης υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης. Ο πρώτος είναι Καλαμπάκα - Διάβα - Κρύα Βρύση (7χμ.). Ο δεύτερος είναι Καλαμπάκα - Γέφυρα Διάβας - Τριφυλλιά - Κρύα Βρύση (10χμ.). Το Δ.Δ. Κρύας Βρύσης είναι κτισμένο σε υψόμετρο 500μ.
  Το όνομα Κρύα Βρύση δόθηκε το 1954 σε αντικατάσταση του τούρκικου ονόματος Βανακούλια. Η παράδοση θέλει το χωριό να κατοικείται από το 1840 με 20 οικογένειες περίπου. Από την ίδια χρονική περίοδο κατοικούνται με λίγες πατριαρχικές οικογένειες και οι οικισμοί Τριφυλλιά - Χανιά.
  Σήμερα ο αριθμός των κατοίκων είναι περίπου 250 και ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία και κατά δεύτερο λόγο με την υλοτομία στο συνδιόκτητο δάσος πάνω από το χωριό.
  Υπάρχει σε υψόμετρο 1.000μ. στη θέση "Σιδέρι" χώρος αναψυχής.
  Μέσα στο χωριό υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Μηνά ενώ στον παλιό οικισμό Παλαιοχωρίου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Το κεντρικό πανηγύρι του χωριού είναι στις 15 Αυγούστου, ενώ στις 11 Νοεμβρίου πανηγυρίζει η εκκλησία του Αγίου Μηνά και στις 26 Ιουλίου το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Στον οικισμό Τριφυλλιά όπου μένουν αρκετοί κάτοικοι, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζει στις 20 Μαΐου.
  Το χωριό διαθέτει και ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στην Α τοπική κατηγορία.
  Διαμονή μόνο φιλοξενία σε σπίτι.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2007 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Καλαμπάκας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ