gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΟΞΑΤΟ Δήμος ΔΡΑΜΑ" .


Αξιοθέατα (1)

Πηγές

Πηγές Κεφαλαρίου

ΚΕΦΑΛΑΡΙ (Χωριό) ΔΡΑΜΑ
  Οι πηγές Κεφαλαρίου (ή Βοϊράνης) βρίσκονται ενδιάμεσα από τους οικισμούς Ανω και Κάτω Κεφαλάρι. Αναβλύζουν κατά μήκος μιας ζώνης 1200 μέτρων σχηματίζοντας το ρέμα Βοϊράνης. Η ονομασία Βοϊράνη εικάζεται ότι προέρχεται από τη βοή του νερού των πηγών (βοή+ ρέω). Η περιοχή των πηγών αποτελεί ένα σύνθετο τοπίο με κυρίαρχο στοιχείο το νερό και κατά δεύτερο λόγο την παρόχθια άγρια βλάστηση.
  Η ιχθυοπανίδα του ποταμού περιλαμβάνει κυρίως μπριάνες (Barbus cyclolepis), κέφαλους (Leuciscus cephalus), που ψαρεύονται, καθώς και τα είδη: μικρόχελο (Eudontomyz on mariae), τσιρωνάκι (Alburnoides bipunctatus), φόξινο (Phoxinus phoxinus).
  Η περιοχή θεωρείται τόπος προστασίας της ορνιθοπανίδας και των σπάνιων και απειλούμενων ψαριών γι’ αυτό έχει ενταχθεί στο δίκτυο για τις ειδικές ζώνες προστασίας “ΦΥΣΗ 2000”.
  Σε θέση κοντά στις πηγές υπάρχει ιχθυοτροφείο πέστροφας ενώ ο χώρος γύρω από τη γέφυρα του Ανω Κεφαλαρίου έχει διαμορφωθεί για αναψυχή διαθέτοντας πάρκο, αναψυκτήριο, ταβέρνες.
(Κείμενο: Μιχάλης Μαναρίδης)
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας (2000).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ