gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΖΩΓΡΑΦΟΣ Δήμος ΑΤΤΙΚΗ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (3)

Μουσεία

Μουσείο Γουναρόπουλου

ΖΩΓΡΑΦΟΣ (Προάστιο της Αθήνας) ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 210 7777601, 7487657
Φαξ: +30 210 7487657
  Το Μουσείο ιδρύθηκε το έτος 1977 και στεγάστηκε στο ατελιέ του μεγάλου ζωγράφου της νεοελληνικής ζωγραφικής Γεώργιου Γουναρόπουλου (1890-1977) στου Ζωγράφου. Το 1990 το Μουσείο επεκτείνεται με την ανέγερση νέου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, φιλοξενώντας εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο παλαιό διατηρητέο ατελιέ του καλλιτέχνη, που αποτελεί και τον κατεξοχήν μουσειακό χώρο, εκτίθενται τα έργα του, μεταξύ των οποίων πίνακες με λάδι, σχέδια με κάρβουνο και κραγιόνια, μελέτες, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.
  Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι:
Γ. Γουναρόπουλου: "Αυτοπροσωπογραφία", 1965, Κάρβουνο, 76 x 56 εκ.
Γ. Γουναρόπουλου: "Δέντρα και γυναικεία μορφή". 1930, Λάδι, 53 x 63 εκ.

Marika Kotopouli Museum

Τηλέφωνο: +30 210 7775950
  Εγκαινιάστηκε στις 9 Μαΐου του 1990 και αποτελεί ένα λειτουργικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, ικανό να φιλοξενεί σημαντικές εκθέσεις. Το κτίριο είναι εξοχική κατοικία που κτίστηκε το 1926 από την μεγάλη ηθοποιό του Ελληνικού Θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη. Την περίοδο της γερμανικής κατοχής, έγινε επίταξη της κατοικίας. Αργότερα στέγασε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και τελικά ο Δήμος με τη συμπαράσταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ανέλαβε με πολύ σεβασμό την αναπαλαίωση του κτιρίου, το οποίο κηρύχθηκε διατηρητέο, αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία και τους θαυμάσιους εσωτερικούς του χώρους, όπου σήμερα φιλοξενούνται εκδηλώσεις υψηλής πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας.
  Το Μουσείο αυτό δεν έχει εκθέματα της Κοτοπούλη. "Μουσειακό" το ίδιο το κτίριο φιλοξενεί προς το παρόν καλλιτεχνικές εκθέσεις και στεγάζει μόνιμα την καλλιτεχνική συλλογή του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη.
  Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι:
Δ. Μπισκίνη: "Η έξωση των πρωτοπλάστων", 1932
Γ. Γαΐτη: "Πατινέρ", 1982

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ