gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ Προάστιο της Αθήνας ΑΤΤΙΚΗ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Μουσεία

Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (Προάστιο της Αθήνας) ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 210 6127245
Φαξ: +30 210 6127206
  Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1991, καρπός της μακράς και επίμονης προσπάθειας του ιδρυτή του Ευγένειου Σπαθάρη. Πυρήνα των εκθεμάτων αποτέλεσαν οι συλλογές του ίδιου του Σπαθάρη και του πατέρα του Σωτήρη, καθώς και άλλων καλλιτεχνών του Θεάτρου Σκιών.
  Η έκθεση - στο κέντρο της οποίας βρίσκονται πάντα οι φιγούρες και τα σκηνικά του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών - αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της παραδοσιακής αυτής τέχνης από το 1860 μέχρι σήμερα. Το Μουσείο διαθέτει επίσης μια συλλογή βιβλίων, ελληνικών και ξενόγλωσσων, σχετικά με το θέατρο Σκιών-Μαριονέτας και το Κουκλοθέατρο, καθώς και αρχείο με αποκόμματα από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, αφίσες, φωτογραφίες κλπ.
  Σκοπός του Μουσείου είναι να γνωρίσει στις νέες γενιές τον Καραγκιόζη και την ιστορία του, αλλά και να κρατήσει ζωντανή μια από τις δημοφιλέστερες μορφές της ελληνικής λαϊκής τέχνης.
  Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι:
Η κλασική φιγούρα του Καραγκιόζη. Σχεδιαστής ο Ευγένιος Σπαθάρης. Η πρώτη έγχρωμη φιγούρα, κατασκευάστηκε το 1920.
Ασπρόμαυρες φιγούρες του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών (περίοδος 1900-1930).
Εγχρωμες φιγούρες διαφόρων τύπων του Θεάτρου Σκιών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ