gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΩΚΙΔΑ Νομός ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (3)

Βιβλιοθήκες

Δημοτική Βιβλιοθήκη Δεσφίνας

ΔΕΣΦΙΝΑ (Κωμόπολη) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22650 51584
  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτούργησε για πρώτη φορά στις 8 Αυγούστου 1996 στο χώρο κάτω από το Ιατρείο. O αείμνηστος Χρήστος Χηρόπουλος συνέβαλε οικονομικά στην διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου αφήνοντας ένα αξιόλογο ποσό για το σκοπό αυτό. Με την φροντίδα του τότε προέδρου κ.Αχιλλέα Μακρή και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πρόοδος», μεταφέρθηκαν και ταξινομήθηκαν τα βιβλία.
  Η βιβλιοθήκη έχει 4200 τίτλους βιβλίων (ένας μεγάλος αριθμός αυτών είναι περιουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου) και εμπλουτίζεται με τις αγορές που πραγματοποιεί ο Δήμος Δεσφίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Σημαντικές είναι και οι δωρεές βιβλίων από ιδιώτες, που με αγάπη θυμούνται την πνευματική αυτή γωνιά. Λειτουργεί ως αναγνωστήριο αλλά και ως δανειστική βιβλιοθήκη, αφού πολλά είναι τα παιδιά και οι μαθητές ειδικότερα απ' όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που βρίσκουν τις απαντήσεις τόσο στα σχολικά όσο και εξωσχολικά ερωτήματά τους. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει βιβλία απ' όλους τους τομείς. Φιλοσοφία, κοινωνιολογία, ιστορία, πολιτική ιστορία, ψυχολογία, ιατρική, θρησκεία, μουσική, βιογραφίες, γενικής εκπαίδευσης, τέχνες, λαογραφία, μυθιστορήματα και εφαρμοσμένες επιστήμες είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που μπορεί να βρει ο αναγνώστης. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το παιδικό τμήμα και αυτό των ενηλίκων.

Μουσεία

Αρχαιολογική Συλλογή Γαλαξιδίου

ΓΑΛΑΞΙΔΙ (Κωμόπολη) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22650 41558
   Η Αρχαιολογική Συλλογή Γαλαξιδίου στεγάζεται σε μία αίθουσα του κτηρίου του Ναυτικού - Ιστορικού Μουσείου της πόλης. Το κτήριο αυτό κτίσθηκε γύρω στο 1830 και λειτούργησε ως ταπητουργείο για την απασχόληση των γυναικών των ναυτικών ως το 1870. Αργότερα λειτούργησε ως Δημαρχείο και το 1932 στεγάσθηκε σε αυτό η ναυτική Πινακοθήκη του Γαλαξιδιού. Το 1979 μεταφέρθηκαν από το Μουσείο Δελφών τα αρχαία από το Γαλαξίδι και την ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή του και εκτέθηκαν σε μία αίθουσα του κτηρίου, παράλληλα με τα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου που παρουσιάζονται στις υπόλοιπες αίθουσες.

   Τα σημαντικότερα εκθέματα της Συλλογής είναι:
- Υδρία της Πρωτοελλαδικής εποχής (3η χιλιετία π.Χ.). Προέρχεται από ναυάγιο της περιοχής του Γαλαξιδιού.
- Ερυθρόμορφη πελίκη με παράσταση άνδρα και εφήβου στη μία όψη και γυναίκας και εφήβου στην άλλη όψη. Το αγγείο αποδίδεται στο "ζωγράφο των Συρακουσών".
- Χάλκινο πτυσσόμενο κάτοπτρο με ανάγλυφη παράσταση γυναικείου κεφαλιού.

Πολιτιστικά κέντρα & ιδρύματα

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

ΔΕΛΦΟΙ (Κωμόπολη) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22650 82731-2
Φαξ: +30 22650 82733

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ