gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης για το τοπωνύμιο: "ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΛΑΠΙΔΙΑΣ Μοναστήρι ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ".


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (2)

Μουσεία

Μουσείο Μονής Αγ. Ανδρέα Μηλαπιδιάς

Ένα υπέροχο εκκλησιαστικό Μουσείο λειτουργεί στην Ιερά Μονή του Αγ. Ανδρέα Μηλαπιδιάς. Βρίσκεται στο καθολικό της Μονής και η επισκευή του έγινε μετά τους σεισμούς του 1953. Διαθέτει μοναδικές Βυζαντινές εικόνες της επτανησιακής σχολής, τοιχογραφίες του 1700, αποτοιχισμένες τοιχογραφίες άλλων εκκλησιών του 15ου και 16ου αι. , ξυλόγλυπτα τέμπλα, έργα αργυροχοίας και χρυσοχοΐας, σκεύη λατρείας, Ιερατικά άμφια, κώδικες κ.α. Ο σημαντικότερος όμως Θησαυρός της Μονής είναι το δεξί πέλμα του πρωτοκλήτου Αγίου Ανδρέα. Το έτος 2000 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Νέου Μουσείου της Ιεράς Μονής που είναι εμπλουτισμένο με εκκλησιαστικούς θησαυρούς από όλη την Κεφαλονιά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2001 από ιστοσελίδα του Δήμου Λειβαθούς


Στην Μονή Αγίου Ανδρέα όπως αλλιώς λέγεται, στεγάζεται εκκλησιαστικό μουσείο με έργα των Τζαγκαρόλα, Πουλάκη και άλλων σημαντικών αγιογράφων της Κρητικής Σχολής, που πέρασαν από το νησί μετά την κατάκτηση της Κρήτης από τους Τούρκους, τον 17ο αιώνα μ.Χ.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ