gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πόλη ΘΕΣΣΑΛΙΑ".


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Βιβλιοθήκες

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καρδίτσας

Τηλέφωνο: +30 24410 23962, 24413 50898
Δ.Σ. 7 μελές
Σύνθεση
•Πρόεδρος (Δήμαρχος ή εκπρόσωπός του)
•3 Δημοτικοί Σύμβουλοι
•3 δημότες
Λίγα λόγια
   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καρδίτσας είναι Ν.Π.Δ.Δ. και εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης και του Νομού. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα και το ενδιαφέρον του Δήμου για τις Βιβλιοθήκες δεν αποτελεί απομονωμένη δραστηριότητα, αλλά είναι μέρος μιας συνολικής αντίληψης για τον πολιτισμό και την κοινωνία στην οποία οι Βιβλιοθήκες προσφέρουν τις βασικές προϋποθέσεις για συνεχή δια βίου εκπαίδευση, μόρφωση, καλλιέργεια, ψυχαγωγία.
   Αριθμεί 3000 μέλη από την προσχολική ηλικία μέχρι και ενήλικες. Καθημερινά την επισκέπτονται 50 άτομα και δανείζονται 10.000 βιβλία το χρόνο.
   Συστεγάζεται με τον ιστορικό σύλλογο Λαϊκής Βιβλιοθήκης "Η ΑΘΗΝΑ", η οποία περιλαμβάνει 8.000 τόμους βιβλίων και αρχείο τοπικού τύπου το οποίο αποτελεί βασική πηγή πληροφόρησης για την τοπική και πολιτιστική ιστορία της Καρδίτσας.
  Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Δ.Β.Καρδίτσας, γίνεται συστηματική προσπάθεια συγκέντρωσης βιβλίων και περιοδικών που αφορούν την περιοχή μας, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους κατοίκους της περιοχής, τους επιστήμονες και ερευνητές.
   Στον ίδιο χώρο φυλάσσεται επίσης σε ειδικές προθήκες μια συλλογή παλαιών και σπάνιων βιβλίων Ιστορικής και ερευνητικής αξίας που χρονολογούνται από το 1640 μέχρι και το 1900.
  Παράλληλα με την διάδοση του βιβλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη οργανώνει εκδηλώσεις όπως: διαλέξεις, συνέδρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και την ετήσια Έκθεση Βιβλίου, η οποία παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον στους επισκέπτες.
  Τα τελευταία χρόνια η Βιβλιοθήκη προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, ώστε να συμμετέχει ενεργά στην "Κοινωνία της Πληροφορίας" που εγκαινιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ