gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης για το τοπωνύμιο: "ΛΑΡΙΣΑ Πόλη ΘΕΣΣΑΛΙΑ".


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (2)

Σχολές

Αβερώφειος Γεωργική Σχολή

  Στην έξοδο της πόλης, προς Τρίκαλα. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και λειτούργησε ως Μέση Γεωπονική Σχολή, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Λάρισας.

Δημοτικό Ωδείο

  Ιδρύθηκε το 1927 και στεγάζεται σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο, στην πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος. Φιλοσοφία του η καλλιέργεια της μουσικής παιδείας, σε κάθε άτομο, ανεξάρτητα κοινωνικής τάξης και ηλικίας. Καλλιτεχνικά του σχήματα: α) Η συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Γ. Τσανακά, με συμμετοχή διευθυντών ορχήστρας και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό β) Η γυναικεία χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Γ. Τσανακά με αξιόλογες διακρίσεις σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς γ) Η παιδική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη, με βραβεύσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες (Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζηδάκης, Σ. Ξαρχάκος κ.α.) δ) Η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής ε) η Φιλαρμονική και στ) Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Λάρισας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ