gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ Κωμόπολη ΙΤΑΝΟΣ" .


Παραλίες (4)

Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Βάι (Φοινικόδασος)

ΒΑΪ (Παραλία) ΛΑΣΙΘΙ
10 χλμ. από το Παλαίκαστρο το ονομαστό φοινικόδασος βρίσκεται μπροστά σας. Η παραλία του με τη θαυμάσια αμμουδιά του και τα καταγάλανα νερά, αποτελεί πηγή έλξης χιλιάδων επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΕΡΗΜΟΥΠΟΛΗ (Οικισμός) ΙΤΑΝΟΣ
Λίγο βορειότερα από το υπέροχο φοινικόδασος και την παραλία του βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Ερμούπολης. Και εδώ ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το καλό θαλασσινό μπάνιο με την επίσκεψη των ερειπίων της αρχαίας Ιτάνου. Της πόλης που για αιώνες υπήρξε αντίπαλος της ισχυρής Πραισού μέχρι που κατόρθωσε να οδηγήσει τη δύναμη των Ιεραπυτνίων εναντίον της και να πετύχει τον οριστικό αφανισμό της τελευταίας πόλης των Ετεοκρητών. Η πόλη παρέμεινε ισχυρό εμπορικό κέντρο όπως δείχνουν τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας μέχρι και την πρώτη βυζαντινή περίοδο, μετά παραδίδει τα ηνία στην αναπτυσσόμενη πολιτεία της Σητείας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δήμου Σητείας


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία

ΒΑΪ (Παραλία) ΛΑΣΙΘΙ
  Η κύρια είσοδος είναι ανοιχτή από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου. Το νερό της θάλασσας είναι καθαρό και όμορφο και η τοποθεσία ρομαντική. Υπάρχουν αρκετές καφετέριες και εστιατόρια. Εξαιτίας της ομορφιάς του τοπίου οι παραλίες τείνουν να γίνουν υπερβολικά πολυσύχναστες το καλοκαίρι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ