gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 24 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΡΕΘΥΜΝΟ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Παραλίες (24)

Αξιόλογες παραλίες

Αγιος Παύλος

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (Οικισμός) ΛΑΜΠΗ
Σε απόσταση 58χιλ. νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται η εκπληκτική αμμουδερή παραλία του Αγίου Παύλου. Για να φθάσει κανείς εκεί αρκεί να ακολουθήσει το δρόμο προς Αγία Γαλήνη και στο 46ο χιλ., στο ύψος του χωριού Κρύα Βρύση, να στρίψει δεξιά και να συνεχίσει προς τη θάλασσα. Το μπάνιο σε έναν από τους ερημικούς μυχούς που σχηματίζουν τα βράχια και οι αμμόλοφοι είναι μια μοναδική εμπειρία. Στο ομώνυμο χωριό υπάρχει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Γαλάζιες Σημαίες 2001

ΡΕΘΥΜΝΟ (Δήμος) ΚΡΗΤΗ
1. Παραλία Πλατανιά Α
2. Παραλία Πλατανιά Β.

Παραλία Ρεθύμνου Πόλη

ΡΕΘΥΜΝΟΝ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
1. Παραλία Ρεθύμνου 1
2. Παραλία Ρεθύμνου 2
3. Παραλία Ρεθύμνου 3
4. Παραλία Ρεθύμνου 4
5. Παραλία Ρεθύμνου 6.

Περιγραφή

ΑΜΜΟΥΔΙ (Παραλία) ΡΕΘΥΜΝΟ
Αμμούδι: Μικρή αμμουδερή παραλία κοντά στο Δαμνόνι, μη οργανωμένη και σχεδόν ερημική.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Κόρακας

ΚΟΡΑΚΑΣ (Παραλία) ΡΕΘΥΜΝΟ
Βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου, ακριβώς νότια του χωριού Ροδάκινο που απέχει 42 χιλ. από το Ρέθυμνο. Η παραλία του Κόρακα είναι αμμουδερή και οργανωμένη, ενώ η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Σούδα Πλακιά

ΠΛΑΚΙΑΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
Οργανωμένη, αμμουδερή παραλία ακριβώς δυτικά του χωριού Πλακιάς. Κοντά στην παραλία μπορεί να βρει κανείς ενοικιαζόμενα δωμάτια και λίγες ταβέρνες.

Η παραλία Πρεβέλη με τους φοίνικες

ΠΡΕΒΕΛΗ (Διάσημη παραλία) ΡΕΘΥΜΝΟ
Σε απόσταση 38 χιλ. νότια του Ρεθύμνου, λίγο πριν την ιστορική Μονή Πρέβελη, ακολουθώντας χωματόδρομο που φθάνει ως ένα σημείο και προχωρώντας στη συνέχειαμε τα πόδια για 15 περίπου λεπτά, φθάνει κανείς σε μια μαγευτική αμμουδερή παραλία με φοίνικες, ακριβώς στις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη.

Παραλία Ρεθύμνου

ΡΕΘΥΜΝΟΝ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Οργανωμένη αμμουδερή παραλία μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων, εκτείνεται από την πόλη του Ρεθύμνου και προς τα ανατολικά στις περιοχές Περιβόλια, Πλατανές, Αδελιανός Κάμπος, Σκαλέτα.

Παραλία Τριόπετρας

ΤΡΙΟΠΕΤΡΑ (Οικισμός) ΡΕΘΥΜΝΟ
Η παραλία της Τριόπετρας που πήρε το όνομά της από τις τρεις πέτρες που τη χαρακτηρίζουν, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλ. νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Μπορεί να την επισκεφθεί κανείς αν ακολουθήσει το δρόμο προς Αγία Γαλήνη και στο 40ο χιλ. στρίψει προς το χωριό Ακούμια και προχωρήσει. Πρόκειται για μια τεράστια αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη και σχεδόν ερημική.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία

ΜΠΑΛΙ (Λιμάνι) ΡΕΘΥΜΝΟ
  Το Μπαλί είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με τρία λιμανάκια. Το πρώτο λιμάνι έχει μια παραλία με χαλίκι με μερικές ταβέρνες και πολυτελή ξενοδοχεία. Το κυρίως χωριό βρίσκεται στο δεύτερο λιμανάκι και έχει πολλά μαγαζιά που πουλούν είδη λαϊκής τέχνης, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Από το μικρό λιμάνι που βρίσκεται εκεί φεύγουν τα καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες για το Ρέθυμνο. Ο τρίτος ορμίσκος είναι γνωστός σαν "παραλία του Παραδείσου" και είναι ο καλύτερος για κολύμπι, κατά τη διάρκεια όμως των μηνών Ιουνίου - Αυγούστου σφύζει από κόσμο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παραλία Πλακιά

ΠΛΑΚΙΑΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
  Η όμορφη παραλία που απλώνεται γύρω από τον κόλπο αποτελεί τον κυριότερο πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά υπάρχουν κι άλλες παραλίες στους γειτονικούς κολπίσκους. Ο κεντρικός δρόμος κατά μήκος της παραλίας είναι γεμάτος ταβέρνες και μπαράκια. Δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προσελκύουν αρκετούς wind-surfers οι οποίοι δίνουν μια ιδιαίτερη όψη στον ηλιόλουστο κόλπο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παραλία Πρέβελης

ΠΡΕΒΕΛΗ (Διάσημη παραλία) ΡΕΘΥΜΝΟ
  Η παραλία με τους Φοίνικες είναι αμμώδης και βρίσκεται στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Η περιοχή μοιάζει με τροπική λίμνη με φοίνικες, ροδοδάφνες και καταρράκτες που καταλήγουν στην θάλασσα. Οι δρόμοι που οδηγούν στην παραλία περπατώντας είναι δύο. Ο πρώτος είναι ένα απότομο μονοπάτι από την κορυφή του λόφου μέχρι τη θάλασσα που απαιτεί κατάλληλα παπούτσια και ευκινησία. Ο άλλος δρόμος ακολουθεί το πέρασμα κατά μήκος του ποταμού μετά την τεχνητή γέφυρα και οδηγεί σε μια ταβέρνα και στη συνέχεια σ' ένα απότομο μονοπάτι για την παραλία. Ο ευκολότερος τρόπος πάντως για να φτάσετε στην περιοχή είναι με καραβάκι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παραλία

ΡΕΘΥΜΝΟΝ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
  Η παραλία του Ρεθύμνου βρίσκεται μπροστά από την πόλη και παρέχει μια ωραία θέα της Φορτέτσας. Επίσης, στην παραλία αυτή βρίσκεται το κτίριο του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) για την παροχή τουριστικών πληροφοριών.

Σελίδες επίσημες

Ακτές

ΡΕΘΥΜΝΟ (Νομός) ΚΡΗΤΗ

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίας Γαλήνης

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ (Λιμάνι) ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
1. Παραλία Αδελιανού Κάμπου Α
2. Παραλία Αδελιανού Κάμπου Β.

Παραλία Δαμνονίου

ΔΑΜΝΟΝΙ (Οικισμός) ΡΕΘΥΜΝΟ
Οργανωμένη αμμουδερή παραλία ακριβώς δυτικά του Πλακιά στα νότια του Ρεθύμνου. Διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και λίγες ταβέρνες.

Παραλία Επισκοπής

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Χωριό) ΛΑΠΠΑΙΟΙ

Παραλία Μυσσιριών

ΜΙΣΙΡΙΑ (Οικισμός) ΡΕΘΥΜΝΟΝ

Παραλία Μπαλί

ΜΠΑΛΙ (Λιμάνι) ΡΕΘΥΜΝΟ
Στον όρμο Μπαλί, όπου και ο ομώνυμος παραθαλάσσιος οικισμός, σε απόσταση 34 χιλ. ανατολικά του Ρεθύμνου, έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να επιλέξει κάποιο από τα μικρά λιμανάκια και να κολυμπήσει απολαμβάνοντας τις ευκολίες της οργανωμένης παραλίας. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλία Πανόρμου - Λίμνης

ΠΑΝΟΡΜΟΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
Στην παραλία του παραθαλάσσιου χωρίου Πάνορμο, σε απόσταση 20χιλ. ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, μπορεί να απολαύσει κανείς το μπάνιο του σε οργανωμένη παραλία κοντά στην οποία υπάρχουν και αρκετές ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλία Πηγιανού Κάμπου

ΠΗΓΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραλία Πλακιά

ΠΛΑΚΙΑΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
Ο οικισμός του Πλακιά, σε απόσταση 40 χιλ. νότια του Ρεθύμνου, είναι ένα θέρετρο με θαυμάσια αμμουδερή παραλία και πλούσιες υποδομές σε ξενοδοχεία ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια. Στην οργανωμένη παραλία του μπορεί κανείς εκτός από μπάνιο να κάνει και ποικίλα θαλάσσια σπορ.

Παραλία Σκαλέτας

ΣΚΑΛΕΤΑ (Οικισμός) ΡΕΘΥΜΝΟ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ