gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 30 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΗΛΕΙΑ Νομός ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" .


Παραλίες (30)

Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Κουρούτας

ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ (Οικισμός) ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Παραλία Ζαχάρως

ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ (Οικισμός) ΗΛΕΙΑ
Απέχει μόλις 800 μ. από το κέντρο της πόλης και συνδέεται με αυτή με μεγάλη Λεωφόρο στο τέλος της οποίας ευρίσκεται ο παραλιακός οικισμός που είναι μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Η παραλιακή περιοχή της Ζαχάρως είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες που δύσκολα τις συναντάει κανείς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή της Ζαχάρως η παραλία είναι αρκετών χιλιομέτρων μήκους και το πλάτος της κυμαίνεται από 300 έως 500 μ,η δε σύσταση του εδάφους είναι αμιγής πυριτική άμμος χωρίς καμμία απολύτως πρόσμιξη με ξένη ουσία και προσφέρεται έτσι για αμμοθεραπεία. Το προνόμιο αυτό της αμιγούς πυριτικής άμμου που προεκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα και μέσα στη θάλασσα ,είναι από τα σπάνια στην Ελλάδα. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα και κάθε χρόνο βραβεύονται από την Ε.Ο.Κ..Στην παραλία λειτουργούν δύο αξιόλογα Δημοτικά Περίπτερα με εστιατόριο κ.λ.π καθώς και Δημοτικό Κάμπινγκ.

Παραλία Σκαφιδιάς

ΣΚΑΦΙΔΙΑ (Χωριό) ΠΥΡΓΟΣ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (Οικισμός) ΗΛΕΙΑ
Είναι το επίνειο της πρωτεύουσας του Νομού, του Πύργου και βρίσκεται δυτικά του 13 χλμ. περίπου. Παραλίες από άμμο, μπάνιο σε ρηχή (Κατάκολο) αλλά και πιο βαθιά -βραχώδης (Αγιος Ανδρέας) θάλασσα, συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Η περιοχή συνδυάζει (μαζί με τη θάλασσα) και το βουνό, στις πλαγιές του οποίου είναι κτισμένο το Κατάκολο και ο Αγιος Ανδρέας.

ΚΑΪΑΦΑΣ (Ιαματικές πηγές) ΗΛΕΙΑ
Χρυσή αμμουδιά και πεύκα δίπλα από την πεντακάθαρη θάλασσα, είναι τα συστατικά αυτών των παραλίων. Από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, χιλιάδες ημεδαποί κι αλλοδαποί τουρίστες, αναζητούν τη φυσική ομορφιά και τις παραλίες σ' αυτές τις δυο περιοχές. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το δρόμο Πύργου -Κυπαρισσίας, 27 χλμ. από τον Πύργο.

Σπιάντζα

ΚΑΤΑΚΟΛΟ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
Τρία μόλις χιλιόμετρα από τον Πύργο, υπάρχει άλλη μια οργανωμένη παραλία, που τα τελευταία χρόνια με τον παραλιακό οικισμό «Λέτρινα» ενώθηκε με το Κατάκολο. Η Σπιάντζα έχει κι αυτή καθαρή θάλασσα με αμμουδερή παραλία. Μετά το μπάνιο σας, μπορείτε ν' απολαύσετε φυσικές στιγμές ξεκούρασης στο αλσύλιο της Σπιάντζας. Προς τα νότια του Νομού μετά την Ζαχάρω, υπάρχουν απόμερες όμορφες παραλίες στον Κακόβατο, το Νεοχώρι, το Θολό και το Γιαννιτσοχώρι. Ανάλογες παραλίες, υπάρχουν και προς το βόρειο τμήμα, όπως, στο Κουνουπέλι, στη Μανωλάδα, στα Λεχαινά, στη Γαστούνη κ.τ.λ.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ηλείας


ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ (Οικισμός) ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Βρίσκεται 3-4 χλμ. μακριά από τη δεύτερη μεγάλη πόλη του Νομού την Αμαλιάδα. Μια οργανωμένη παραλία μ\' αθλοπαιδιές, Δημοτικό Κάμπινγκ κι αναψυκτήριο, με χρυσή αμμουδιά κι ανοικτή πεντακάθαρη θάλασσα.

ΚΥΛΛΗΝΗ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
Είναι γνωστότερη ως λουτρόπολη, λόγω των ιαματικών της λουτρών, αλλά διαθέτει κι οργανωμένες παραλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές περιοχές δίπλα ακριβώς από την αμμουδιά, αρχίζουν αγροτικές καλλιέργειες. Είναι τουριστικό μέρος και συγχρόνως κέντρο μετακίνησης προς τα νησιά του Ιονίου.

ΣΚΑΦΙΔΙΑ (Χωριό) ΠΥΡΓΟΣ
Λίγα μέτρα πιο μακριά από την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, υπάρχει ένας κολπίσκος που θυμίζει, το καλοκαίρι, την πιο κοσμοπολίτικη παραλία. Καθαρή και πολυσύχναστη θάλασσα, με το χαρακτηριστικό ότι στη βραχώδη παραλία της, υπάρχει μικρή πηγή νερού. Βρίσκεται 14 χιλμ. βορειοδυτικά από τον Πύργο, κοντά στο αγροτικό χωριό, Σκουροχώρι.

Σελίδες επίσημες

ΗΛΕΙΑ (Νομός) ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  Με αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε το νότιο τμήμα της οδικής αρτηρίας Πύργου-Καλαμάτας, όπου θα έχετε μόνιμη θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Προσπαθήστε να κάνετε τη διαδρομή αυτή το απόγευμα για να κερδίσετε ένα απολαυστικό ηλιοβασίλεμα. Πρώτη σας στάση το χωριό Επιτάλιο στην αποξηραμένη λίμνη Αγουλίτσας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η μοναδική του παραλία, που είναι μια βελούδινη πλατιά αμμουδιά, με λίγο κόσμο, ιδανική για τους φίλους του κάμπινγκ και της φύσης.
  Συνεχίζοντας προς τα κάτω και αφήνοντας πίσω την Κρέστενα, θα φτάσετε στην περιοχή του Καϊάφα και θα χαρείτε μια από τις ομορφότερες και γνωστότερες ακτές του Κυπαρισσιακού κόλπου όπου οι τεράστιοι αμμόλοφοι θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Αφού αναζωογονηθείτε από τον αέρα που μοσκοβολά πεύκο, συνεχίστε τη μαγευτική διαδρομή σας και 3 χιλιόμετρα μετά τον Καϊάφα θα φθάσετε στη Ζαχάρω, που διαθέτει αξιόλογη παραλία με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Εκεί υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, οπότε μπορείτε να συδυάσετε τη βόλτα σας με κάθε είδους διασκέδαση.
  Προχωρώντας προς τα σύνορα του νομού, θα εντοπίσετε ένα σύμπλεγμα μικρών χωριών με θαυμάσιες παραλίες που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Μεταξύ αυτών το Κακόβατο διαθέτει μια υπέροχη πλαζ ενώ το Νεοχώρι προσελκύει όσους αρέσκονται σε πιο ήρεμες καταστάσεις. Ο οικισμός Κάτω Ταξιάρχες και το Γιαννιτσοχώρι είναι μέρη θαυμάσια γα να κάνετε κάμπινγκ πάνω στο κύμα. Εδώ θα περάσετε ξένοιαστα τις διακοπές σας και θα απολαύσετε το πανέμορφο καλοκαιρινό φεγγάρι και τη ζωή συντροφιά με τη φύση.
  Με σημείο εκκίνησης και πάλι τον Πύργο, σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται το όμορφο χωριό Κατάκολο που αποτελεί ένα από τα δύο σπουδαιότερα λιμάνια του νομού. Παρά τη σημαντική συγκοινωνιακή του θέση είναι ένας ήρεμος τόπος με έντονα ελληνικά χρώματα. Στην παραλία του υπάρχει πλήρης υποδομή από ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ.
  Πολύ κοντά βρίσκεται ο Κουρούτας και ο γραφικός όρμος του Αγίου Ανδρέα του οποίου η παραλία, γεμάτη κόσμο και ζωντάνια, προσελκύει ιδαίτερα τους νέους καθώς προσφέρεται για θαλάσσια παιχνίδια και στιγμές έντασης.
  Αν αφήσετε γα λίγο τη θάλασσα θα βρείτε να σας περιμένουν πρόθυμα οι φιλόξενοι κάτοικοι του μικρού χωριού Σκαφιδιά, που αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού χωριού, με φυσικές τέντες από κληματαριές, με μουριές και μικρές ταβερνούλες με γνήσια ελληνική κουζίνα και τοπικές νοστιμιές που θα αναπληρώσουν τις χαμένες σας θερμίδες από τη βόλτα της ημέρας. Για τη βραδινή σας διαμονή θα εξυπηρετηθείτε στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα των γύρω περιοχών. Όσοι θέλουν να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου μπορούν να ξεκινήσουν πρωί πρωί και να εξορμήσουν γα την κατάκτηση του βόρειου άκρου του νομού και των παραλίων με τα καταγάλανα νερά στην περιοχή της Κυλλήνης. Για να κάνετε κάμπινγκ σας προτείνουμε τις οργανωμένες παραλίες Ιωνικό, Θίνες, Γλύφα, Λουτρά Κυλλήνης, και την Καλαμιά ενώ η ανάπαυσή σας από την πολιορκία των θαλασσών μπορεί να γίνει με μια επίσκεψη στις γύρω πόλεις (Ανδραβίδα, Βαρθολομιό και Λεχαινά).

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίας Μαρίνας

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Οικισμός) ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Παραλία Αρκουδιού

ΑΡΚΟΥΔΙ (Οικισμός) ΗΛΕΙΑ

Παραλίες Δήμου Βαρθολομιού

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ (Δήμος) ΗΛΕΙΑ
1. Παραλία Λιντζίου
2. Παραλία Γλύφας
3. Παραλία Αρκουδιού.

Παραλία Βαρθολομιού

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Γλύφας

ΓΛΥΦΑ (Λιμάνι) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Επιταλίου

ΕΠΙΤΑΛΙΟ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Καβουριού

ΚΑΒΟΥΡΙ (Οικισμός) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Καϊάφα

ΚΑΪΑΦΑΣ (Ιαματικές πηγές) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Κακόβατου

ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ (Χωριό) ΖΑΧΑΡΩ

ΚΑΣΤΡΟ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
1. Παραλία Κάστρου Camping ΕΟΤ
2. Παραλία Κάστρου.

Παραλία Κατάκολου

ΚΑΤΑΚΟΛΟ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Κουνουπελλίου

ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΛΙ (Ιαματικές πηγές) ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ

ΚΥΛΛΗΝΗ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
1. Παραλία Κυλλήνης ΕΟΤ
2. Παραλία Κυλλήνης.

Παραλία Λεχαινών

ΛΕΧΑΙΝΑ (Κωμόπολη) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Μανωλάδας Κουνουπελάκι

ΜΑΝΟΛΑΔΑ (Χωριό) ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ

Παραλία Μανωλάδας Φάλαρης

Παραλία Παλαιοχωρίου (Μπούκα)

ΜΠΟΥΚΑ (Οικισμός) ΗΛΕΙΑ

Παραλία Μυρσίνης

ΜΥΡΣΙΝΗ (Χωριό) ΛΕΧΑΙΝΑ

Παραλία Παλουκιού

ΠΑΛΟΥΚΙ (Λιμάνι) ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Παραλία Σπιάντζας

ΠΥΡΓΟΣ (Δήμος) ΗΛΕΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ