gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 15 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΥΡΓΙ Κωμόπολη ΧΙΟΣ" .


Παραλίες (15)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Αγίας Ειρήνης

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Η παραλία της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται ανάμεσα στην Ελάτα και στα Μεστά, (6) χιλιόμετρα από τον Λιμένα Μεστών. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία που αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Η τοποθεσία έχει πάρει το όνομά της από το εξωκλήσι που βρίσκεται εκεί, την Αγία Ειρήνη.

ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Πολύ κοντά στο Πυργί, μόλις εννέα χιλιόμετρα από το χωριό, και δίπλα στην παραλία του Εμπορειού, βρίσκονται τα Βρουλίδια. Πρόκειται για την νοτιότερη παραλία του νησιού. Αποτελείται από χοντρή άμμο και πολύ μικρά βότσαλα. Είναι μικρή σε έκταση αλλά πολύ όμορφη καθώς τα γαλάζια νερά της προσδίδουν ένα εξωτικό χαρακτήρα στο τοπίο.

Τα φανά

ΦΑΝΕ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό (Ολυμποι) βρίσκονται τα Φανά. Στην αρχαιότητα ο όρμος αυτός χρησιμοποιούνταν από τους ναυτικούς ως ασφαλές αγκυροβόλιο. Η περιοχή έχει ονομαστεί έτσι από τον ναό του Φαναίου Απόλλωνα που βρίσκεται στην περιοχή. Αρχαιολογικά ευρήματα του ναού χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. και φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου. Η παραλία είναι πολύ όμορφη, από άμμο, ιδανική για κολύμπι.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Λιθίου

ΛΙΘΙΟ (Χωριό) ΧΙΟΣ

Παραλία Λιμένα

ΛΙΜΕΝΑΣ ΛΙΘΙΟΥ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ