gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΡΕΣΟΣ Κωμόπολη ΛΕΣΒΟΣ" .


Παραλίες (3)

Περιγραφή

Παραλία Ποδαρά

ΠΟΔΑΡΑΣ (Παραλία) ΛΕΣΒΟΣ
Περίπου 1,5 χιλιόμετρο αριστερά από το ταβάρι, είναι η (επίσης) καταπληκτική (και εξίσου ήσυχη) παραλία του Ποδαρά. Καθαρά νερά, μεγάλη παραλία και ησυχία.... λίγο προσοχή στο κολύμπι καθώς τα νερά στον Ποδαρά είναι βαθειά! Στον Ποδαρά βρίσκονται (ακόμα) υπολείματα αρχαίων οικισμών καθώς και πολλές εκκλησίες της Βυζαντινής εποχής. Μια από τις πολλές (αληθινές) ιστορίες που λέγονται για τον Ποδαρά, είναι και η έκρηξη μιας θαλάσσιας νάρκης, λίγο μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, που σκότωσε πολλούς Μεσοτοπίτες ψαράδες καθώς προσπαθούσαν να την ανοίξουν για να πάρουν το μπαρούτι

Παραλία Χρουσού

ΧΡΟΥΣΟ (Παραλία) ΛΕΣΒΟΣ
Περίπου 2 χιλιόμετρα από το ταβάρι (προς την Ερεσσό) υπάρχει η καταπληκτική παραλία του Χρούσου, που πήρε το όνομά της από τους κουρσάρους που κάποτε πηγαίνανε εκεί .Πεντακάθαρα και κρύα νερά, μεγάλη παραλία με άμμο και ησυχία... ίσως τo καλύτερο μπανιο που θα κάνετε σε όλο το νησί!!! Τα τελευταία χρόνια την παραλία επισκέπτονται τουρίστες από την Ερεσό, που έρχονται με καραβάκι. Δυστυχώς (εις βάρος της καθαριότητας της παραλίας) επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ... Τα καλοκαίρια λειτουργεί και μια καντίνα, για καλό φαγητό και για ξεδίψασμα. Ο Χρούσος βρίσκεται ανάμεσα στα ακρωτήρια Στροβίγλι και Κόπανος. Ο δρόμος που οδηγεί από το Ταβάρι στον Χρούσο είναι λίγο δύσκολος (χωματόδρομος) και γι'αυτό η παραλία είναι (ακόμα) ερημική.

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Ταβαρίου

ΤΑΒΑΡΙ (Οικισμός) ΛΕΣΒΟΣ
Η παραλία του χωριού είναι το Ταβάρι, το οποίο απέχει περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο, από τον καινούργιο, ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ενώνει το χωριό απ'ευθείας με το Ταβάρι. Όμορφη παραλία, που έχει κερδίσει επι σειρά ετών την σημαία της Καθαρής Παραλίας, με ήπια νερά και ένα μικρό μώλο για τους ψαράδες της περιοχής. Σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για φαγητό μετά το μπάνιο, καφετέριες, καθώς και μια ντισκοτέκ. Όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκονται ελάχιστα μέτρα από την ακτή. Επίσης υπάρχουν και μινι-μαρκετ για τις καθημερινές αγορές.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ