gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΗΝΟΣ Κωμόπολη ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Παραλίες (3)

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίου Γιάννη

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΤΟ (Παραλία) ΤΗΝΟΣ
Ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή με πανέμορφη παραλία. Εκτός από την αμμουδιά του Αγίου Ιωάννη μία άλλη αμμουδιά μήκους 1 χλμ. περίπου εκτείνεται από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής μέχρι τον Άγιο Σώστη. Η απόσταση από τη χώρα μέχρι το Πόρτο είναι περίπου 6 χλμ. Συνεχίζοντας από τον Άγιο Ιωάννη Πόρτο ανατολικά 1 χλμ. βρίσκεται μία ακόμη πανέμορφη παραλία, η Παχειά Άμμος με λόφους άμμου (αμμοθίνες).

Παραλία Αγίου Φωκά

ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ (Οικισμός) ΤΗΝΟΣ
Σε απόσταση 1.5 χλμ. Ανατολικά της πόλης συναντάμε την αμμουδερή παραλία του Αγίου Φωκά η οποία εκτείνεται σε μία απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου και καταλήγει στα βράχια του γυμνού κωνικού λόφου του Βρυοκάστρου, όπου σώζονται ακόμη τα λείψανα του τείχους το οποίο περιέβαλε προϊστορικό οικισμό.

Ο όρμος του Σταυρού

ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΜΕΝΑΣ (Οικισμός) ΤΗΝΟΣ
Ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο από το λιμάνι προς τα δυτικά συναντάμε τον όρμο του Σταυρού. Είναι το παλιό λιμάνι και ερείπιά του υπάρχουν και σήμερα. Όμορφη αμμώδης παραλία και δίπλα της ένα γραφικό ξωκλήσι. Αμέσως μετά συναντάμε την παραθαλάσσια περιοχή Κιόνια όπου σώζονται ευρήματα ανασκαφών από το ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Μετά τα Κιόνια είναι η αμμουδιά της Πλατειάς Άμμου όπου βρίσκεται το σπήλαιο των Γαστριών. Κοντά βρίσκονται οι γραφικές παραλίες Διαλισκάρ και Πανούσα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ