gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ Χωριό ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ" .


Παραλίες (7)

Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Παπά Νερό

ΜΟΥΡΕΣΙ (Χωριό) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες του Ανατολικού Πηλίου με άμμο και βότσαλο η παραλία Παπά Νερό προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες οι οποίοι έχουν άμεση πρόσβαση και από τον Αγιο Ιωάννη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της αλλά και από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μουρεσίου όπου ανήκει με περίπου 5 Km ασφάλτινη διαδρομή. Παραλία βραβευμένη με την Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης εδώ και χρόνια για την οργάνωσή της και την καθαρότητα των νερών της, αντιπροσωπευτικό δείγμα της περιοχής και καμάρι του Δημοτικού Διαμερίσματος Μουρεσίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Παραλία Μυλοποτάμου

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ (Οικισμός) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Η πλέον γνωστή και διαφημισμένη παραλία του Δήμου με τα πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά της για τα οποία άλλωστε και βραβεύεται κάθε χρόνο με την Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Ο τεράστιος βράχος μέσα στην θάλασσα αλλά και η τρύπα στην μία άκρη της που οδηγεί σε ακόμη μία πανέμορφη αγκάλη προσδίδουν στον Μυλοπόταμο μία ξεχωριστή ομορφιά. Στο Μυλοπόταμο λειτουργεί από φέτος Ναυαγοσωστικός Σταθμός που έχει σκοπό συμβουλευτικό, προληπτικό αλλά και κατασταλτικό, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ασφαλή την παραλία για τους λουόμενους. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με αυτοκίνητο περίπου 7 Km από την Τσαγκαράδα με ασφάλτινη διαδρομή, με δύο δρόμους από το χωριό και με άνετο Parking.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Πλάκας

ΠΛΑΚΑ (Οικισμός) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Η δεύτερη παραλία του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανηλίου και η πιο πολυσύχναστη. Εχει πρόσβαση από το Ανήλιο, με χωμάτινη διαδρομή περίπου 3 Km. Αλλά και από τον Αγιο Ιωάννη, με μονοπάτι 100 μέτρων από το οποίο και κατακλύζεται καθημερινά, τους καλοκαιρινούς μήνες από επισκέπτες που θέλουν μία πανέμορφη παραλία όπου το καταπράσινο του βουνού αγγίζει κυριολεκτικά τη θάλασσα, προσδίδοντας στην Πλάκα την ιδιαιτερότητα εκείνη που την καθιστά από τις πιο ονομαστές παραλίες του Ανατολικού Πηλίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία Μπάνικας

ΑΝΗΛΙΟ (Χωριό) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Μία πανέμορφη παραλία, την οποία βρίσκουμε περίπου 4 Km από το Δημοτικό Διαμέρισμα Ανήλιο, με δρόμο βατό όχι όμως ασφάλτινο. Αξίζει μία μικρή ταλαιπωρία, αφού μία επίσκεψη θα αποζημιώσει τον καθένα που θέλει μία ήσυχη παραλία για να απολαύσει τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Σελίδες επίσημες

Παραλία Λημνιώνας

ΞΟΡΥΧΤΙ (Χωριό) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Η παραλία του Δημοτικού Διαμερίσματος Ξουριχτίου ξεχωρίζει για τα καθαρότατα νερά της αλλά και για την σχεδόν απόλυτη ησυχία της αφού με χωμάτινη διαδρομή 4 Km περίπου μπορεί κάποιος να απολαύσει την γαλαζοπράσινη μαγεία του Αιγαίου σε συνδυασμό με το καταπράσινο του βουνού, ηρεμώντας από το καθετί.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Παραλία Φακίστρα

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ (Χωριό) ΖΑΓΟΡΑ-ΜΟΥΡΕΣΙ
  Από τις ομορφότερες παραλίες του Δήμου αλλά και η πιο δυσπρόσιτη. Η προσέγγισή της γίνεται είτε με πλωτό είτε με ασφάλτινη διαδρομή για 2 Km και άλλα 2 Km χωμάτινη αλλά και στη συνέχεια με μονοπάτι όπου περπατώντας περίπου 10 λεπτά αποζημιώνεται κάποιος από την πανέμορφη θέα που συναντά βλέποντας από ψηλά μία αγκάλη άμμο περιστοιχισμένη από μεγάλους βράχους που την καθιστούν ένα μικρό φυσικό λιμάνι. Η χονδρή άμμος και το βοτσαλάκι προδιαθέτουν τον επισκέπτη που θα φθάσει στην Φακίστρα στο να μην θέλει να την αποχωριστεί.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από παλαιά ιστοσελίδα του Δήμου Μουρεσίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ