gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες για το τοπωνύμιο: "ΧΑΝΙΑ Νομός ΚΡΗΤΗ".


Παραλίες (1)

Ανάμεικτα

  Δυτικά της παλιάς πόλης των Χανίων λειτουργούν οργανωμένες πλαζ με κάμπινγκ, μπαρ, ταβέρνες αλλά και θαλάσσια σπορ. Από τους Αγίους Αποστόλους - που είναι μία από τις δημόσιες παραλίες της πόλης και που φτάνει αστικό λεωφορείο - και μέχρι το Κολυμπάρι εκτείνονται τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα του νομού, Πλατανιάς, Σταλός, Αγία Μαρίνα, Μάλεμε. Δυτικότερα απλώνεται ο γαλάζιος κόλπος του Καστελιού, το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης που συνδέεται με Πελοπόννησο και Κύθηρα.
  Τα όμορφα καταπράσινα χωριά που βρίσκονται ανατολικά των Χανίων με καθαρή άμμο και διάφανα νερά έχουν εξελιχθεί σε μοντέρνα θέρετρα που προσελκύουν αρκετό τουρισμό, Καλύβες, Αλμυρίδα, Πλάκα, Γεωργιούπολη.
  Οι δυτικές παραλίες Φαλάσαρνα, Σφυνάρι, Ελαφονήσι είναι περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους και απευθύνονται στο φυσιολατρικό τουρισμό καθώς και ολόκληρη η Νότια πλευρά του Νομού όπου στα μπλε νερά του Λιβυκού πελάγους καθρεφτίζεται η οροσειρά των Λευκών Ορέων. Μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια καθώς και άγρια κάμπινγκ σε παρθένες παραλίες (Γλυκά Νερά, Ορθή Αμμος) είναι στην διάθεση των επισκεπτών ενώ η επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά Σφακιά, Λουτρό, Αγία Ρούμελη, Σούγια, Παλαιοχώρα και νήσος Γαύδος γίνεται με καραβάκια. Η περιοχή του Φραγκοκάστελλου, νοτιοδυτικά, με τα χωριά στη σειρά πάνω στις ρίζες των βουνών, το φαράγγι του Καλλικράτη, τον κάμπο με την τεράστια ηλιοφάνεια, το Βενετσιάνικο Κάστρο (1371) και τον μύθο των μαγικών σκιών (δροσουλίτες) διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.
(κείμενο: Ρούλα Καστρινάκη)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χανίων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ