gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες για το τοπωνύμιο: "ΠΡΕΒΕΛΗ Διάσημη παραλία ΡΕΘΥΜΝΟ".


Παραλίες (2)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Η παραλία Πρεβέλη με τους φοίνικες

Σε απόσταση 38 χιλ. νότια του Ρεθύμνου, λίγο πριν την ιστορική Μονή Πρέβελη, ακολουθώντας χωματόδρομο που φθάνει ως ένα σημείο και προχωρώντας στη συνέχειαμε τα πόδια για 15 περίπου λεπτά, φθάνει κανείς σε μια μαγευτική αμμουδερή παραλία με φοίνικες, ακριβώς στις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία Πρέβελης

  Η παραλία με τους Φοίνικες είναι αμμώδης και βρίσκεται στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Η περιοχή μοιάζει με τροπική λίμνη με φοίνικες, ροδοδάφνες και καταρράκτες που καταλήγουν στην θάλασσα. Οι δρόμοι που οδηγούν στην παραλία περπατώντας είναι δύο. Ο πρώτος είναι ένα απότομο μονοπάτι από την κορυφή του λόφου μέχρι τη θάλασσα που απαιτεί κατάλληλα παπούτσια και ευκινησία. Ο άλλος δρόμος ακολουθεί το πέρασμα κατά μήκος του ποταμού μετά την τεχνητή γέφυρα και οδηγεί σε μια ταβέρνα και στη συνέχεια σ' ένα απότομο μονοπάτι για την παραλία. Ο ευκολότερος τρόπος πάντως για να φτάσετε στην περιοχή είναι με καραβάκι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ