gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες για το τοπωνύμιο: "ΙΘΑΚΗ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Παραλίες (2)

Ανάμεικτα

ΔΕΞΙΑ
  Εδώ πιστεύεται ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας όταν έφτασε στην Ιθάκη. Είναι μια αμμουδερή παραλία και το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της θα σας ενθουσιάσει.
ΑΕΤΟΣ
  Η παραλία του Αετού βρίσκεται στο μέσον περίπου του νησιού όπου είναι και το στενότερο σημείο του. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους, στο βάθος του ομώνυμου κόλπου.
ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ
  Βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα από τον Αετό, στην δυτική πλευρά του νησιού πρόκειται για μια ακόμα όμορφη παραλία του νησιού, κοντά στο Βαθύ και πολύ κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλαλκομενών.
ΓΙΔΑΚΙ
  Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, κοντά στο Βαθύ, προσελκύει πολλούς παραθεριστές που εδώ μπορούν να αισθανθούν τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ξεκούραση.
ΦΙΛΙΑΤΡΟ
  Απάνεμη παραλία μέσα στον ομώνυμο κόλπο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Βαθύ και βλέπει τις ακτές της Στερεάς Ελλάδας.
ΑΦΑΛΕΣ
  Τα πεύκα φθάνουν σχεδόν μέσα στην θάλασσα και η εικόνα μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.
  Η αμμουδερή παραλία σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε των νερών χαλαρώνουν και ξεκουράζουν τους επισκέπτες.
ΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑ
  Τα Κουρβούλια είναι μια μικρή, απόμερη παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού κοντά στις Φρίκες.
  Κι εδώ το πράσινο φθάνει δίπλα στην θάλασσα και μαγεύει τον επισκέπτη.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ
  Βρίσκεται στο βάθος του κόλπου του Σαρακήνικου. Στον αριστερό μυχό του κόλπου, υψώνεται το ακρωτήρι Σκοταριά.
  Τα καταγάλανα νερά της θάλασσας καλούν τον επισκέπτη να τον δροσίσουν και να τον χαλαρώσουν.
ΜΝΗΜΑΤΑ
  Η παραλία Μνήματα, στον κόλπο του Σκίνου, προσελκύει αρκετούς παραθεριστές κάθε καλοκαίρι εξαιτίας της κοντινής απόστασης από το Βαθύ και της θαυμάσιας καταγάλανης θάλασσας.
ΣΚΙΝΟΣ
  Ο Σκίνος είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ιθάκης. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο, μόλις 3 χλμ. από το Βαθύ, και η θέα προς το βόρειο τμήμα του νησιού είναι υπέροχη.
ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ
  Η παραλία του Αη Γιάννη στην δυτική πλευρά του νησιού, στο δρόμο προς τον Σταυρό, συνδυάζει το γαλάζιο του πελάγου με το καταπράσινο του όρους των Καθαρών.
ΚΙΟΝΙ
  Η παραλία στο Κιόνι αποτελεί άλλον έναν πόλο έλξης των παραθεριστών στο βόρειο τμήμα του νησιού. Προστατευμένη από τους ανέμους προσκαλεί τον επισκέπτη να περάσει εδώ όλη του την ημέρα απολαμβάνοντας τα πεντακάθαρα νερά.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Πλατύς Αμμος

Μεγάλη και όμορφη παραλία. Συνδυάζει άμμο και θαυμάσιο βότσαλο, πεντακάθαρα νερά. Εδώ χρειάζεται προσοχή από πιθανές κατολισθήσεις. Θεωρείται μία από τις καλλίτερες παραλίες της Ιθάκης και της Ελλάδας. Πρόσβαση μόνο με σκάφος. Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα τον Αύγουστο η παραλία γεμίζει από σκάφη όλων των τύπων, βαρκούλες, ιστιοφόρα, κότερα και πανάκριβες θαλαμηγοί φθάνουν από τις Φρίκες, το Κιόνι, το Βαθύ, το Φισκάρδο και διάφορα άλλα μέρη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ