gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Σύλλογοι Πολιτών  στην ευρύτερη περιοχή: "ΗΠΕΙΡΟΣ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Σύλλογοι Πολιτών (4)

Ανάμεικτα

Σύλλογος Καμαρινιωτών "Ο Χορός του Ζαλόγγου"

ΚΑΜΑΡΙΝΑ (Χωριό) ΠΡΕΒΕΖΑ
   Ο Σύλλογος με τίτλο "Ο Χορός του Ζαλόγγου" έχει έδρα την Αθήνα. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοικείται από 7μελές Συμβούλιο.
  Σκοπός του Συλλόγου είναι:
•Η ενίσχυση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών και των πατριωτών,
•η ανάπτυξης του πνεύματος και της αλληλεγγύης,
•η προβολή των θεμάτων για την κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών και των συγχωριανών,
•η ηθική συμπαράσταση και υλική υποστήριξη κάθε πατριώτη που έχει ανάγκη και η οργάνωση διαλέξεων συγκεντρώσεων και εκδρομών.
  Οικονομικοί πόροι του Συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών, διάφορες προσφορές από φίλους του Συλλόγου και τα έσοδα, εφ' όσον υπάρχουν, από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στην Αθήνα και στην γενέτειρα πατρίδα, την Καμαρίνα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ζαλόγγου


Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας "Αμισός"

ΝΕΑ ΣΑΜΨΟΥΣ (Χωριό) ΖΑΛΟΓΓΟ
  Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1979 από νέους της περιοχής με ανήσυχο πνεύμα και στόχο την διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.
  Στην αρχή η δράση του συλλόγου αφορούσε κυρίως την εκμάθηση ποντιακών χορών σ όλους τους νέους και στην παρουσίασή τους σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, στη συνέχεια ο σύλλογος δραστηριοποιήθηκε με το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων, διαγωνισμών, καθώς και με τη στήριξη όλων των πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της περιοχής.
  Μια σειρά επιτυχημένων διοικήσεων και με μόνιμο χοροδιδάσκαλο τον καθηγητή κ. Τάσο Ηλιόπουλο ο Σύλλογος κατάφερε να φέρει τους νέους κοντά του. Είκοσι δύο χρόνια προσφοράς και δράσης αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις των αλησμόνητων πατρίδων. Καθιερωμένες οι 3μερες εκδηλώσεις του συλλόγου. Εκδηλώσεις που αποτελούν σταθμό για την περιοχή, γίνονται κάθε χρόνο και τις περιμένουν όλοι κυρίως οι απόδημοι.
  Η δράση του συλλόγου είναι πλούσια και η πορεία του ανοδική, αφού σήμερα τα παιδιά των ιδρυτικών μελών, μέλη και αυτά του συλλόγου συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το μεγάλο πολιτιστικό έργο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ζαλόγγου


Σύλλογος Γυναικών Ν.Σαμψούντας

Ο Σύλλογος Γυναικών ιδρύθηκε το 1993 και έχει επιδείξει έντονη δράση όχι μόνο στην περιοχή της Ν. Σαμψούντας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ο Σύλλογος διοικείται από 7μελές συμβούλιο και έχει 170 μέλη.

Φιλοπρόοδος Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος

ΝΕΑ ΣΙΝΩΠΗ (Χωριό) ΖΑΛΟΓΓΟ
  Ιδρύθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2001 στην Ν Σινώπη και έχει ως διακριτικό τίτλο "ΕΛΠΙΣ". Ο Σύλλογος διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο και έχει εγγεγραμμένα 55 ενεργά μέλη
  Σκοποί του Συλλόγου μεταξύ των άλλων είναι:
•η προαγωγή και προάσπιση των γυναικείων ζητημάτων,
•η συμβολή στην προστασία της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας,
•η συνδρομή στην εξυψώσει του βιοτικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής,
•η διαφύλαξη και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών παραδόσεων,
•η επιμόρφωση των μελών.
  Ο Σύλλογος παρότι έχει ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια δεν υστερεί σε δράση έναντι των άλλων συλλόγων. Μπορούμε να πούμε ότι οι νέες γυναίκες που τον απαρτίζουν έχουν προσφέρει πολλά και είναι γεμάτες όρεξη να προσφέρουν περισσότερα. Οι γυναίκες της Νέας Σινώπης μάνες οι περισσότερες, πολύτεκνες πλαισιωμένες μέσα στο Σύλλογο μόνο καλό μπορούν να δώσουν στην περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ζαλόγγου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ