gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Σύλλογοι Πολιτών  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΙΛΑΔΑ Χωριό ΛΑΡΙΣΑ" .


Σύλλογοι Πολιτών (1)

Ανάμεικτα

Πολιτιστικός Σύλλογος "Αγιος Βασίλειος"

ΜΑΝΔΡΑ (Χωριό) ΛΑΡΙΣΑ
  Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1990. καταχωρημένος με αύξοντα αριθμό 1674/90, από Μυστιώτες της Μάνδρας και Αμυγδαλαίας.
  Στόχος του σωματείου είναι η καταγραφή, μελέτη, παρουσίαση και προστασία της κληρονομιάς των Μυστιωτών κυρίως, αλλά και γενικότερα της Μικρασιατικής κληρονομιάς και η σύσφιξη των σχέσεων των Μυστιωτών προσφύγων εκ της Μικράς Ασίας καταγόμενων ανά την Ελλάδα κατοικούντων.
  Συγκεκριμένα, καταγραφή τραγουδιών, εθίμων, γεγονότων και άλλων πληροφοριών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και δημοσίευση αυτών σε περιοδικά, βιβλία και τύπο. Λειτουργία βιβλιοθήκης με βιβλία που έχουν ως θέματα κατά κύριο λόγο Μικρασιατικό περιεχόμενο.
  Λειτουργία τεσσάρων χορευτικών τμημάτων για την απόδοση και παρουσίαση των τραγουδιών, χορών της Μύστης, του Τσαρικλί, της Δήλας (αποικιών της Μύστης) και της Μικρός Ασίας εν γένει.
  Επίσκεψη των «αλησμόνητων πατρίδων», φωτογράφηση των ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων του τελευταίου Ελληνισμού. Επίσκεψη τόπων με πλούσια λαογραφική παράδοση και κληρονομιά από Μύστη ,Τσαρικλί, Δήλα, Ικόνιο, Νίγδη και φωτογράφηση εθίμων που αναβιώνουν - επιβιώνουν στη Μητέρα πατρίδα, στην Ελλάδα.
  Διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού, φιλανθρωπικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Σεμινάρια, διαλέξεις, αφιερώματα στον πολιτισμό των «χαμένων πατρίδων».
  Ισότιμη συνεργασία με άλλους συλλόγους που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.
  Από το 1999 στην περιουσία του συλλόγου υπάρχει οικόπεδο, με στόχο τη μελλοντική ανέγερση πολιτιστικού κτιρίου, που θα στεγάζει τις πολύπλευρες δραστηριότητες του συλλόγου.
  Σήμερα ο σύλλογος αριθμεί πάνω από 310 ενεργά μέλη. Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου είναι 099424080 Γ' Δ.Ο.Υ. Λάρισας.
  Οι Μυστιώτες ίδρυσαν το χωριό Θωμαϊ, αργότερα μετονομασθέν Μάνδρα, το 1926 καθοδηγούμενοι από τον μουχτάρη της Μυστής Ιορδάνη Γρηγόρογλου, ο οποίος τους έφερε από τη Μαζαρακιά, αφού έκρινε την περιοχή εύφορη και κατάλληλη προς αγροτική εκμετάλλευση.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Κοιλάδας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ