gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Ευρωπαϊκά Μονοπάτια για το τοπωνύμιο: "ΛΑΣΙΘΙ Νομός ΚΡΗΤΗ".


Ευρωπαϊκά Μονοπάτια (1)

Ε4 Μονοπάτια

  Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 είναι ένα από τα πολλά πανευρωπαϊκά μονοπάτια που έχουν θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από αρκετά χρόνια και διασχίζουν όλες τις χώρες της. Το Ε4 μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα μονοπατιών και μέσα από πολλές χώρες της Ευρώπης τελειώνει εδώ στο νομό Λασιθίου τη μακριά μα υπέροχη πορεία του. Ο περιπατητής θα βιώσει εδώ μία από τις πιο καθαρές και ήσυχες γωνιές της Ελλάδας μα και της Ευρώπης. Τον περιμένουν ψηλά βουνά, φαράγγια, κοιλάδες, ζωντανά μα και ξεχασμένα χωριά, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, ελπίζοντας να τον αποζημιώσουν για τη μακριά και επίπονη πορεία του και να σφραγίσουν μέσα στη μνήμη του τις καλύτερες εντυπώσεις.
  Σε αυτό λοιπόν το τελευταίο κομμάτι του Ε4 δεν περιμένουν τον περιπατητή αλπικές δυσκολίες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να διασχίσει όλα τα τμήματά του χωρίς καλό εξοπλισμό και κάποια βασική σωματική άσκηση. Ορειβατικά ή trekking άρβυλα, αδιάβροχα ρούχα, μεγάλο σακίδιο, παγούρια για νερό, (στις ορεινές περιοχές και κατά το καλοκαίρι η έλλειψη πηγών νερού μπορεί να αποβεί επικίνδυνη) είναι μερικά από τα απαραίτητα στοιχεία του εξοπλισμού του. Επειδή σε αρκετά κομμάτια του Ε4 δεν υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης σε πανσιόν ή καταφύγιο, καλό είναι να μεριμνήσει για sleeping-bag ή και σκηνή.
  Συνοδός και προσανατολισθείς στην πορεία του περιπατητή θα είναι οι ταμπέλες του Ε4, οι οποίες βρίσκονται πάνω σε μεταλλικούς στύλους. Ταμπέλες και στύλοι έχουν τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων - κίτρινο και μαύρο. Σε μερικά σημεία οι ταμπέλες έχουν φύγει από τους στύλους τους, ενώ σε άλλα οι ταμπέλες έχουν καρφωθεί πάνω σε κορμούς δέντρων ή σε στύλους της ΔΕΗ. Τέλος, υπάρχουν πολύ λίγα περάσματα όπου δεν υπάρχουν καθόλου ταμπέλες αλλά κιτρινόμαυρα και κόκκινα σημάδια πάνω σε πέτρες ή βράχια.
(Κείμενο: Γ. Αφορδακός)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λασιθίου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ