gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΨΥΧΙΚΟ Προάστιο της Αθήνας ΑΤΤΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΨΥΧΙΚΟ (Προάστιο της Αθήνας) ΑΤΤΙΚΗ
  Το Ψυχικό δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αι. από ιδιώτες οι οποίοι θέλησαν να φτιάξουν έναν οικισμό σύμφωνα με τα πλέον προχωρημένα οράματα της εποχής, μια πραγματική "κηπούπολη".
  Σήμερα, χάρη στην αποφασιστικότητα των κατοίκων, ο Δήμος Ψυχικού εξακολουθεί να διατηρεί τον αρχικό του χαρακτήρα παρ' όλη την πίεση της σύγχρονης εποχής για την μέγιστη εκμετάλλευση της γης.
  Αυτό που χαρακτηρίζει το Ψυχικό είναι η ηρεμία και οι ήπιοι τόνοι. Περιοχή αμιγούς κατοικίας δεν έχει καμία εμπορική δραστηριότητα, επαγγελματικές στέγες, εστιατόρια, καφενεία, καταστήματα απαγορεύονται από το καταστατικό του. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και με άλλες περιβαλλοντικές επεμβάσεις το Ψυχικό κατόρθωσε να κρατήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε χαμηλά επίπεδα και να διατηρήσει ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας ζωής.
  Είναι χαρά του περιπατητή να διασχίζει τους ασφαλείς δρόμους του προαστίου και είναι απόλαυση των παιδιών να παίζουν στα πάρκα, στις παιδικές χαρές και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.
  Η ζωή στο Ψυχικό εγγυάται την ηρεμία που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος τις ώρες της ανάπαυσης του, αλλά και τις ποιοτικές δραστηριότητες για τη πνευματική του ανάταση που απλόχερα του προσφέρονται από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου καθώς και από τους ποικίλους φορείς που καλύπτουν πάρα πολλά ενδιαφέροντα.
  Στο φιλόξενο αυτό μέρος είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι έχουν να καταθέσουν τις δικές τους ιδέες, τους προβληματισμούς τους και προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Αν ο καθένας από εμάς προσθέτει το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο, βάζει τα θεμέλια αυτού που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας.
  Κάποτε, το 18..., εδώ, σ' αυτή την περιοχή, η Ρεγούλα Μπενιζέλου είχε ανοίξει ένα πηγάδι και πρόσφερε το νερό του στους περαστικούς και τους φιλοξενούμενους. Το είχε ονομάσει Ψυχικό. Ας είναι ο τόπος αυτός ευλογημένος και ας βρίσκουν πάντα οι ψυχές μας αυτό που έχουν ανάγκη για να σβήσουν τη δίψα τους.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Ψυχικού


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ