gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΜΑΛΟΣ Οροπέδιο ΧΑΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΟΜΑΛΟΣ (Οροπέδιο) ΧΑΝΙΑ
  Οροπέδιο των Λευκών Ορέων ύψους 1050 μ. Ονομαστό από τους αγώνες της Κρήτης. Λόγω της πλεονεκτικής θέσης του, υπήρξε καταφύγιο και ορμητήριο των επαναστατών στις δύσκολες επαναστατικές περιόδους. Στην είσοδο του οροπεδίου βρίσκεται το σπίτι και ο τάφος του Χατζημιχάλη Γιάνναρη, πρωταγωνιστή απελευθερωτικών αγώνων της Κρήτης, και απέναντι το σπηλαιοβάραθρο του Τζανή. Χαρακτηριστικά είναι τα σπίτια από ξερολιθιά που ονομάζονται "μιτάτα".
  Λίγο πριν από το Ξυλόσκαλο υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου (του Καλλέργη) σε υψόμετρ. 1657 μ. Και η άνοδος γίνεται με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Κοντά βρίσκονται οι χιονοδρομικές πίστες Αγκαθωτή, Ψιλάφι, Γαλάτη, οι οποίες κρατούν χιόνι μέχρι τα μέσα Απριλίου-Μαϊου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων & Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χανίων (2000).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ