gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ Χωριό ΖΑΛΟΓΓΟ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ (Χωριό) ΖΑΛΟΓΓΟ
   Η Καστροσυκιά ένα από τα επίνεια της αρχαίας Κασσώπης. Το όνομά της το πήρε από ένα μεγάλο βράχο στη άκρη του χωριού που μοιάζει με κάστρο (φυσικό φρούριο), ο οποίος καλύπτεται με άγριες συκιές είναι δηλαδή το κάστρο της συκιάς.
  Το πότε κατοικήθηκε είναι άγνωστο. Η γνώμη όμως των παλαιότερων είναι ότι ο τόπος κατοικήθηκε γύρω στο 1600 με 1650 από κατοίκους της περιοχής Λάμαρη πιθανώς για να αποφύγουν τις καταπιέσεις των Τούρκων. Τα πρώτα σπίτια ήταν κλαδόπλεκτα.
   Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο άρχισαν να κτίζονται λιθόκτιστα σπίτια. Το 1941-44 οι Ιταλοί είχαν οχυρώσει και ναρκοθετήσει την τοποθεσία «Τρέμπουλα». Εκεί είχαν και την έδρα του στρατοπέδου τους.
  Ενοριακός ναός του χωριού είναι ο Αγιος Γεώργιος. Οι κάτοικοι όμως γιορτάζουν την Αγία Πελαγία στις 4 Μαΐου.
  Καστροσυκιά, ένα τουριστικό θέρετρο με μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις δίπλα στις δαντελωτές ακτές που προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ασχοληθούν με όλα τα θαλάσσια σπορ. Χιλιάδες ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν εδώ την γοητεία και τις χαρές του ελληνικού καλοκαιριού. Η κυρίαρχη καλλιέργεια στην περιοχή είναι της ελιάς. Οι κάτοικοι, που είναι περισσότεροι το καλοκαίρι, ασχολούνται με την γεωργία και τον τουρισμό.
   Στην Καστροσυκιά υπάρχουν μαγευτικές και πεντακάθαρες παραλίες από τις ωραιότερες του Δήμου.
   Το έδαφος διαρρέεται από τον ποταμό «Αρέθωνα» και ένα παραποταμάκι του, στο πέρασμα του δημιουργεί πλούσια χλωρίδα, το ποτάμι εκβάλει στο Ιόνιο στη θέση «Μπούκα».
•Παραλίες με πεντακάθαρα νερά: Φραξύλα, Μπούκα, Αγραπιδιά, Λεύκα

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Ζαλόγγου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ